Terug naar het overzicht

Pumptrack Nootdorp geopend

Op woensdag 24 mei is de gloednieuwe Pumptrack geopend. Een pumptrack is een ideaal speeltoestel voor BMX’ers, mountainbikers, steppers, skateboarders en alles wat rolt. Wethouder Hanneke van de Gevel heeft de Pumptrack officieel geopend.

Het is een prachtige baan waar heel veel kinderen plezier aan gaan beleven. Spelen en bewegen is belangrijk, maar ook elkaar ontmoeten. Dat gaat hier heel goed samen!

Wethouder Hanneke van de Gevel

Demonstratie

BMX’ers van de Pump Factory lieten tijdens een demonstratie verschillende stunts zien. Daarna werd er door van de Gevel geloot voor het eerste ritje op de baan. Alle kinderen konden zich hiervoor opgeven. Bella (7 jaar uit Nootdorp) was de gelukkige. Thomas van Bemmelen, sportcommentator bij Eurosport, deed verslag van de allereerste ritjes op de baan. Er waren genoeg fietsen aanwezig zodat iedereen, na de officiële opening, het parcours zelf kon uitproberen. En met succes: het was een geslaagde opening!

Was je er niet bij? Kom snel de baan uitproberen. Je vindt de Pumptrack aan de Laan van Floris de Vijfde.

Hoe werkt het?

De pumptrack is geschikt voor alle leeftijden. De speelvoorziening heeft een op-en-neergaand parcours met hobbels, bulten en snelle kombochten. Met fysieke kracht op het juiste moment kan er snelheid worden gemaakt. Een gezonde bezigheid Bij het rijden gebruik je niet alleen je been- of armspieren, maar diverse spiergroepen in je lichaam: een ‘total body workout’. Een gezonde bezigheid in de openlucht!