Terug naar het overzicht

Opening OPCW

Op vrijdag 12 mei is het Centrum voor Chemie en Technologie van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Nootdorp geopend. Koning Willem-Alexander opende het Centrum in aanwezigheid van burgemeester Björn Lugthart. De OPCW is een internationale organisatie, waar 193 landen lid van zijn. Deze organisatie ontving in 2013 de Nobelprijs voor de Vrede. 

Vanmiddag heb ik met eigen ogen mogen zien dat hier een innovatief centrum is geopend dat deskundigen van de OPCW en de lidstaten de mogelijkheid geeft om met elkaar te trainen en kennis uit te wisselen over vreedzaam gebruik van chemie. Daarnaast is er een indrukwekkend laboratorium waar onderzoek en analyses worden uitgevoerd.

Burgemeester Lugthart.

Trots

De bouw van het nieuwe Chem Tech Centre op bedrijvenpark Heron in Nootdorp begon in juni 2021 en is mogelijk gemaakt door donaties van meer dan 34 miljoen euro van 56 landen (waaronder Nederland en de Europese Unie). De gemeente Pijnacker-Nootdorp is trots dat deze organisatie heeft gekozen voor het moderne en goed bereikbare bedrijvenpark in Nootdorp.

Foto’s: Gerhard Nel Fotografie