Sluiten
 1. stuur door
 2. bedankt
stuur door

Zoekresultaten

Veel gestelde vragen

5 zoekresulta(a)ten gevonden
Wanneer betaal ik hondenbelasting?

Iedereen die één of meer honden houdt, moet hondenbelasting betalen. Het maakt voor de hondenbelasting geen verschil of uw hond groot of klein is en of hij wel of niet op straat komt.

Waarom wordt er hondenbelasting berekend?

De hondenbelasting is een algemene belasting. Het zijn eigen inkomsten voor de gemeente. Dit betekent dat er met de hondenbelasting niet een bepaalde dienst wordt betaald. Het kan namelijk overal voor gebruikt worden. Toch gebruikt de gemeente een groot gedeelte van de opbrengst voor de kosten van hondenuitlaatplaatsen, het verwijderen van hondenpoep en dergelijke.

Ik ben het niet eens met de aanslag hondenbelasting, wat moet ik doen?

Tegen hondenbelasting kunt u alleen schriftelijk bezwaar maken. Kijk voor meer informatie in het product bezwaar maken, onder het tabblad Werkwijze.

Wie is er verplicht om hondenbelasting te betalen?

Degene die de hond houdt is de belastingplichtige. Meestal is dat de eigenaar. Maar het kan ook de verzorger zijn, die geen eigenaar van de hond is. Zijn er meerdere honden in een gezin? Dan wordt één gezinslid als houder gezien. Ook een bedrijf kan houder van een hond zijn. Bijvoorbeeld een waakhond.

Ik heb mijn huis verkocht, krijg ik mijn betaalde onroerende zaakbelasting terug?

Nee, u krijgt de onroerende zaakbelasting niet terug van de gemeente. Bepalend is wie er op de peildatum, 1 januari, eigenaar is. Deze persoon moet de aanslag aan de gemeente voldoen. De onroerende zaakbelasting wordt meestal naar rato verrekend via de notaris met de koper. U kunt dit zien op de afrekennota van de notaris.

Naar alle Vraag en Antwoorden

2 resultaten gevonden
 1. 1

  Digitaal afspraak maken balie gemeentekantoor

  werkgever deze digitaal aanvraagt Afhandeling hondenbelasting Verzoek wijziging naamgebruik Afspraak plannen Wilt u toch
  Gepubliceerd op  10-09-2013 | Artikel https://www.pijnacker-nootdorp.nl/artikel/digitaal-afspraak-maken-balie-gemeentekantoor.htm
 2. 2

  Belastingen, Burgerjaarverslag 2010

  , het rioolrecht en indien van toepassing de hondenbelasting. Voor het belastingjaar 2010 zijn circa 22
  Gepubliceerd op  17-09-2012 | Artikel https://www.pijnacker-nootdorp.nl/artikel/belastingen-burgerjaarverslag-2010.htm

Resultaten van andere overheden

Geen resultaten gevonden.

Zoekresultaten verfijnen