Spring naar content

Zijdeweg (Oostelijke randweg)

Tussen de N470 en de Katwijkerlaan legt de gemeente de Zijdeweg aan (voorheen: Oostelijke randweg). Deze weg biedt een directe toegang naar de ondernemers in het tuinbouwgebied FES- Oostland en naar bedrijventerrein De Boezem.

Ook kunnen de bewoners van Ackerswoude de weg gebruiken. De gemeente is al een tijdje bezig met de aanleg, maar nu komt voorzichtig het einde in beeld. Het streven is om in de zomer van 2020 klaar te zijn met de weg.

Aansluiting

De nieuwe weg ligt ten oosten van Pijnacker en doorkruist de Hoogseweg, Monnikenweg en Lange Campen. Via de Zijdeweg sluit de weg aan op de Katwijkerlaan. De weg wordt in twee delen opgeleverd. Het eerste deel tussen de Boezem en de Monnikenweg is inmiddels in gebruik. Daarna komt het weggedeelte tussen de Monnikenweg en de N470. Ook de Hoogseweg is verlengd. Die sluit nu aan op de Kleihoogt.

Weggedeelte Monnikenweg naar N470

In de zomer van 2019 is de voorbelasting aangebracht op het weggedeelte tussen de Monnikenweg en de N470. Naar verwachting kunnen we begin 2020 starten met de aanleg van de weg en in de zomer 2020 zal de weg klaar zijn.

Water en groen

Naast de weg, aan de kant van de N470, leggen we een gebied aan met groen en water. Daarnaast volgt de aanleg van het fietspad, tegelijkertijd met het laatste deel van de Zijdeweg. Met het doortrekken van de Hoogseweg verbetert de verkeersontsluiting van het glastuinbouwgebied op de nieuwe oostelijke randweg. Met de verlengde Hoogseweg wordt onder meer de Monnikenweg ontlast en hoeft vrachtverkeer van de tuinbouwbedrijven niet meer door Klapwijk te rijden.