Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Geestelijke gezondheidszorg

Als u hulp zoekt omdat u ziek bent, wilt u goed worden geholpen. Dat kan alleen als u bij de juiste zorgaanbieder terecht komt. Meestal is dit uw huisarts. Soms is dit een specialist.

Ook als u zich psychisch niet zo lekker voelt. Dat kan komen doordat u bijvoorbeeld problemen heeft in uw relatie of met uw kinderen. Ook kan het zijn dat u iemand hebt verloren, of geldzorgen of andere problemen hebt. Dan is goede hulp op de juiste plek belangrijk.

U gaat wellicht eerst naar uw huisarts of rechtstreeks naar het maatschappelijk werk of naar een eerstelijnspsycholoog. Daarom werken zij in Pijnacker-Nootdorp sinds enige tijd samen. Zij zorgen ervoor dat er onderling korte lijnen zijn. Ook is er samenwerking met GGZ-Delfland. Het voordeel voor u is, dat u door de huisarts snel en gericht wordt doorverwezen als dat nodig mocht zijn.

Voor deze samenwerking begon, kenden de hulpverleners elkaar lang niet allemaal. Ook waren ze niet altijd op de hoogte van elkaars deskundigheid. Nu zijn er afspraken gemaakt over de manier van samenwerken en doorverwijzen. Deze samenwerking is mede mogelijk dankzij een tijdelijke financiƫle bijdrage van de gemeente.

Adressen van zorgverleners vindt u in de digitale gemeentegids.