Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Geen opleiding? Geen werk? Bel het Jongerenteam!

Het Jongerenteam Opleiding & Werk helpt jongeren onder de 27 als er problemen zijn met hun (school)loopbaan. Hulp of advies nodig? Bel 14015 en vraag naar het Jongerenteam Opleiding en Werk.

Jongerenteam Opleiding en Werk

Het jongerenteam kan ondersteunen bij de zoektocht naar een geschikte opleiding of naar een baan. Het motto van het jongerenteam is: ’Elke jongere gaat naar school of heeft werk’.
Het Jongerenteam Opleiding & Werk bestaat uit drie leerplichtambtenaren, twee medewerkers Voortijdig Schoolverlaten, één jongerencoach en de matchmaker van het werkgeversservicepunt.

Regionale Meld- en Coördinatiefunctie (RMC)

Het is belangrijk dat jongeren goed opgeleid zijn voordat zij gaan werken. Daarom mag een jongere de school pas verlaten als hij of zij een diploma heeft van minimaal havo of mbo niveau 2, de zogenaamde startkwalificatie. Alle jongeren tot 23 jaar die geen startkwalificatie hebben, worden gemeld bij RMC.

Voortijdig school verlaten (VSV)

Ben jij jonger dan 23? Heb je een verkeerde keuze gemaakt of ben je uitgeschreven van school afgelopen schooljaar? Wil je toch dit jaar naar school, maar lukt het niet? Weet je niet wat je wil? Wil je dit jaar werken of een BBL-opleiding volgen?
Als je met één van deze vragen zit, kun je contact opnemen met een van de medewerkers van het jongerenteam Opleiding en Werk.

Jongerencoach

De jongerencoach richt zich vooral op de doelgroep 23 tot en met 27-jarigen. Voor deze jongeren geldt dat het volgen van een opleiding met studiefinanciering voorrang heeft boven een bijstandsuitkering. Ook zonder uitkering kunnen jongeren een beroep doen op de jongerencoach, als het gaat om begeleiding naar studie of werk.

Contact

Wilt u in contact komen met het jongerenteam Opleiding en Werk? Bel dan 14 015.