Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Een AED bij u in de buurt

Wij hebben uw hulp nodig. Bij een hartstilstand is een AED van levensbelang. Wij vragen u daarom uw AED - zodra deze geplaatst is - aan te melden bij de Hartstichting en bij de gemeente.

Een AED bij mij in de buurt?

Wilt u weten of er een AED bij u in de buurt hangt? Kijk dan op de overzichtskaart AED's.

Wilt u zelf een AED aanschaffen voor uw buurt?

In samenwerking met Philips is de Hartstichting het crowdfundplatform ‘BuurtAED’ gestart om AED’s dag en nacht bereikbaar te maken in woonwijken. BuurtAED is een makkelijke manier om samen met buurtbewoners geld in te zamelen voor een eigen AED in de buurt met een korting van tenminste € 970.

Spreiding en plaatsing AED's

Steeds meer inwoners van Pijnacker-Nootdorp doen hier aan mee en dat is goed nieuws. In Pijnacker-Nootdorp zijn we goed op weg om overal binnen 6 minuten loopafstand een AED te hebben. Maar we willen graag een goede spreiding én correcte plaatsing van de AED’s.

Plaatsen van een AED

Op www.BuurtAED.nl kunt u zien waar in Pijnacker-Nootdorp al BuurtAED acties gestart of afgerond zijn. Misschien is er een lopende actie in uw buurt waar u een bijdrage aan kunt leveren.

Is dat niet het geval en overweegt u zelf een actie met uw buurt te starten, dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Wij kijken graag met u mee waar in uw buurt nog een AED nodig is. U komt mogelijk zelfs in aanmerking voor een bijdrage vanuit de gemeente voor de installatie van de buitenkast. De gemeente ziet graag dat er meer AED’s buiten geplaatst worden. Deze AED’s zijn dan 24 uur per dag bereikbaar in geval van nood. Om deze AED’s tegen alle weersomstandigheden te beschermen, moeten ze in een buitenkast geplaatst worden.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u de plaatsing van een AED doorgeven, neem dan contact op met de gemeente. U kunt mailen met Nico Brandts, n.brandts@pijnacker-nootdorp.nl of Steven Burgman, s.burgman@pijnacker-nootdorp.nl. Zij hebben regelmatig contact met Stichting Evenementen EHBO Pijnacker voor advies. Kijk op www.evenementenehbopijnacker.nl
Een AED aanmelden of checken waar een AED is kan bij de Hartstichting, via www.hartstichting.nl
Meer informatie over “BuurtAED” vindt u op www.buurtaed.nl.