Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Mw. F. van Osch-Smeenge (Fennie)

Maak kennis met mevrouw Van Osch-Smeenge, zij is Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

Mijn naam is Fennie van Osch - Smeenge.

Mw. F. van Osch-Smeenge (Fennie)

Ik ben sinds 1991 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Pijnacker (nu Pijnacker-Nootdorp).

Gelukkig is er in deze gemeente de gelegenheid om voldoende tijd en aandacht te besteden aan ieder paar, dat er voor kiest om hier te trouwen. In een gesprek vooraf maken we kennis met elkaar en door vragen, over en weer, proberen we ons zodanig voor te bereiden, dat de huwelijksvoltrekking in een ontspannen sfeer kan verlopen.

Uiteraard is er ruimte voor persoonlijke wensen. In het gesprek, liefst bij het bruidspaar thuis, probeer ik me een beeld van hen te vormen. De kunst daarbij is, om aan te voelen, wat zij graag willen. Aandacht voor en meedenken met datgene wat het bruidspaar belangrijk vindt, is voor mij essentieel in het contact met hen.

Als trouwambtenaar verwoord ik, als het goed is, datgene wat er in het bruidspaar en de mensen om hen heen, omgaat. Ik probeer dat op een betrokken manier te doen, in een woordkeuze, die het bruidspaar aanspreekt. Dat daarbij soms emoties een rol spelen, is natuurlijk heel menselijk.

De tijd van het opgeheven, belerende vingertje in de trouwzaal is gelukkig voorbij en heeft plaatsgemaakt voor een persoonlijke, eigentijdse benadering.

"Heb mensen lief zoals ze zijn, niet, zoals ze horen te zijn."