Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Gemeentewapen

De Hoge Raad van Adel verleent aan elke Nederlandse gemeente een wapen en een vlag.

Gemeentewapen

Gemeentewapen

In het wapen van Pijnacker-Nootdorp zijn oorspronkelijke elementen uit de voormalige gemeentewapens terug te vinden. Het wapen bestaat uit een gouden middenpaal met aan weerszijden een gouden slang op een azuurblauw veld. Aan de bovenkant is het wapen voorzien van een gouden kroon met parels.

Gemeentevlag

Gemeentevlag

Geïnspireerd op het gemeentewapen heeft de nieuwe vlag drie horizontale banen in de kleuren blauw, geel, blauw. De hoogteverhouding is 2:1:2 met op de twee blauwe banen een gele kronkelende slang met opgerichte kop.

Gemeentelogo

Gemeentelogo

Het logo, dat op vrijwel alle gemeentelijke uitingen voorkomt, is samengesteld uit drie elementen: de slangen, de schildpunt en de kroon uit het gemeentewapen. De naam, gemeente Pijnacker-Nootdorp, staat op een vaste plaats aan weerszijden van het vignet. Dat vignet en de naam vormen samen het logo.

Gebruik gemeentewapen en gemeentelogo

Het gemeentewapen is het exclusieve teken van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het wordt gebruikt bij officiële gelegenheden. Het recht tot gebruik hiervan door derden kan niet worden toegestaan om te voorkomen dat de suggestie gewekt wordt dat particulieren/bedrijven gelieerd zijn aan de gemeente. Slechts bij hoge uitzondering kan men toestemming krijgen om het gemeentewapen te gebruiken voor niet-commerciële doeleinden (APV artikel 5). Een verzoek hiertoe moet schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

De gemeentevlag en -wimpel kunnen door inwoners worden gevoerd bij officiële gelegenheden en feestelijkheden.

Het gemeente logo is het exclusieve beeldmerk van de gemeentelijke organisatie. Het gebruik van het logo door derden is en wordt niet toegestaan.