Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Wonen en Leven

Appartementen aan het water in Nootdorp met metrolijn E op achtergrond

Opbouw van Pijnacker-Nootdorp, relevante cijfers, groei, bereikbaarheid en geschiedenis.

Bouwen en verbouwen, ruimtelijke plannen, woningen kopen of huren, nieuwbouw- en herinrichtingsprojecten, monumenten en grondzaken.

Natuurbeheer, afval, bodem, geluid, riolering, grond- en oppervlaktewater.

Kinderopvang en peuterspeelzaal, scholen, volwasseneneducatie, leerplicht.

Voorbereiden op een ramp of crisis, hoe te handelen bij een ramp of crisis, Algemene Plaatselijke Verordening, handhaving en controle, veilige woonomgeving.

Wijkgericht werken, leefbaarheidsplannen, wijkmanagers, wijkschouwen, omschrijving van de kernen Delfgauw, Nootdorp en Pijnacker

Aan het werk, uitkering, hulp bij laag inkomen of geldproblemen.

Voor elkaar, Wmo, jeugd en jongeren, vrijwilligers en mantelzorg, gezondheid en welzijn.

Nieuws

Het inschrijfpakket voor de kavels op De Eilanden in het Park van Buijsen is beschikbaar. Dit is het laatste deelgebied van de wijk Keijzershof.
Vanaf 10 juli kunt u ook bij onze gemeente het Jeugd Vakantiepaspoort aanvragen. Met dit paspoort krijgen kinderen van 4 tot en met 12 jaar in de zomervakantie korting op allerlei leuke activiteiten in de regio. Het Jeugd Vakantiepaspoort is geldig van 20 juli tot en met 1 september 2019.
Vakantietijd: heerlijk luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Lees wat u kunt doen om dit te voorkomen.
Waarschijnlijk heb je ze op straat of in de plantsoenen al voorbij zien vliegen. We hebben er een flink aantal nieuwe inwoners bij in Pijnacker-Nootdorp! “Wij zijn heel blij met de komst van de wilde bijen, want ze doen belangrijk werk. Als gemeente doen we er alles aan om deze nuttige insecten zich thuis te laten voelen. We zijn dan ook trots dat we officieel zijn erkend als Bijvriendelijke gemeente”, aldus wethouder Peter Hennevanger.
Ook in de gemeente Pijnacker-Nootdorp komt de eikenprocessierups voor. Gelukkig niet op grote schaal. Voor zover bekend gaat het om enkele geconcentreerde locaties.
Laatst gewijzigd