Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Wonen en Leven

Appartementen aan het water in Nootdorp met metrolijn E op achtergrond

Opbouw van Pijnacker-Nootdorp, relevante cijfers, groei, bereikbaarheid en geschiedenis.

Bouwen en verbouwen, ruimtelijke plannen, woningen kopen of huren, nieuwbouw- en herinrichtingsprojecten, monumenten en grondzaken.

Natuurbeheer, afval, bodem, geluid, riolering, grond- en oppervlaktewater.

Kinderopvang en peuterspeelzaal, scholen, volwasseneneducatie, leerplicht.

Voorbereiden op een ramp of crisis, hoe te handelen bij een ramp of crisis, Algemene Plaatselijke Verordening, handhaving en controle, veilige woonomgeving.

Wijkgericht werken, leefbaarheidsplannen, wijkmanagers, wijkschouwen, omschrijving van de kernen Delfgauw, Nootdorp en Pijnacker

Aan het werk, uitkering, hulp bij laag inkomen of geldproblemen.

Voor elkaar, Wmo, jeugd en jongeren, vrijwilligers en mantelzorg, gezondheid en welzijn.

Nieuws

Namens de gemeente Pijnacker-Nootdorp ondertekende wethouder Frank van Kuppeveld (Milieu) het Schone Lucht Akkoord (SLA) op maandag 13 januari in Utrecht.
Heeft u kinderen in de leeftijd van 0 tot 17 jaar oud? En heeft u een inkomen dat niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm? Dan kunt u de Kindpas aanvragen voor uw kind.
Misschien heeft u het al gezien, maar de gemeente heeft ervoor gekozen om de Wet voorkeursrecht gemeente te vestigen op een aantal plekken in de gemeente. Hieronder lichten we toe wat dat precies is en waarom dat is gedaan.
Net als vorige jaren hebben veel enthousiaste kinderen kerstbomen ingeleverd. Woensdag 8 januari werden in totaal 4.858 kerstbomen gebracht op verschillende locaties. Dat zijn er 130 meer dan vorig jaar.
Heeft u ook oliebollen en appelflappen gebakken? Denk eraan om gebruikt vet, frituurvet en olie bij het restafval te doen. Of recycle het! Zo voorkomt u verstoppingen in het riool.
Laatst gewijzigd