Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Wonen en Leven

Appartementen aan het water in Nootdorp met metrolijn E op achtergrond

Opbouw van Pijnacker-Nootdorp, relevante cijfers, groei, bereikbaarheid en geschiedenis.

Bouwen en verbouwen, ruimtelijke plannen, woningen kopen of huren, nieuwbouw- en herinrichtingsprojecten, monumenten en grondzaken.

Natuurbeheer, afval, bodem, geluid, riolering, grond- en oppervlaktewater.

Kinderopvang en peuterspeelzaal, scholen, volwasseneneducatie, leerplicht.

Voorbereiden op een ramp of crisis, hoe te handelen bij een ramp of crisis, Algemene Plaatselijke Verordening, handhaving en controle, veilige woonomgeving.

Wijkgericht werken, leefbaarheidsplannen, wijkmanagers, wijkschouwen, omschrijving van de kernen Delfgauw, Nootdorp en Pijnacker

Aan het werk, uitkering, hulp bij laag inkomen of geldproblemen.

Voor elkaar, Wmo, jeugd en jongeren, vrijwilligers en mantelzorg, gezondheid en welzijn.

Nieuws

Aike organiseerde een Auticafé met hulp van de Buurtknip. Organiseer ook iets voor je buurt, straat of wijk. We helpen je graag! Met een geldbedrag of het uitwerken van je idee.
Iedereen kent wel de Voedselbank. Maar wist u dat in Delft ook een kledingbank is gevestigd? Kledingbank De Buurvrouw in Delft zamelt (tweedehands) kleding in en verdeelt dit onder inwoners van onder meer Pijnacker-Nootdorp en Delft met een minimuminkomen.
Staatsbosbeheer is eind januari gestart met het planten van nieuwe bomen en struiken in het Bieslandse bos. Na de boswerkzaamheden in het najaar van 2018, waarbij veel zieke essen zijn weggehaald, wordt het bos nu voor een groot deel opnieuw ingeplant.
Pijnacker-Nootdorp zet zich in voor het inzamelen van meer gescheiden afval. De hoeveelheid gescheiden afval moet verdubbelen! Hergebruik van afval bespaart veel kosten en is van cruciaal belang voor ons milieu. Er zijn daarom papierbakken uitgezet in de gemeente en we gaan wijk voor wijk over op het nieuwe inzamelen.
De Schoolspullenpas is een betaalpas, waarmee enkel spullen als schriften, pennen, etuis, tassen en rekenmachines gekocht mogen worden.
Laatst gewijzigd