Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Wijkgericht Werken Delfgauw - mei 2016

Logo Wijken die Werken met plaatsnaambord Delfgauw
IIn het Wijkgericht Werken zetten we ons samen met bewoners en organisaties in voor een prettige woon- en leefomgeving in elke buurt. Dit doen we met projecten en activiteiten voor en door bewoners.
Na de #Zwerfie-ochtend op 21 april jl. was er in Delfgauw nauwelijks nog zwerfvuil te vinden. Dat was te danken aan de 123 kinderen uit de groepen 5 van de Delfgauwse basisscholen. Zij staken letterlijk de handen uit de mouwen om die ochtend in de wijk zwerfvuil in te zamelen.
Maak kennis met een parade van talent van eigen bodem op zondag 29 mei. Het centrum van Delfgauw staat tijdens Jouw Delfgauw bol van optredens, demonstraties en creatieve of ontspannende workshops. Of snuffel langs de kunstwerken en kramen van actieve en creatieve dorpsgenoten.
U heeft het misschien al gemerkt: in Emerald is een aantal speelplekken verdwenen of veranderd. Zo willen we de speelplekken leuk én betaalbaar houden. Een groep ouders heeft samen met de gemeente een plan gemaakt voor de speelplekken in Emerald. Nu het plan is vastgesteld, starten de werkzaamheden.
Omwonenden waren het vrij snel eens over de inrichting van de speelplek hoek Dukaatstraat/Laan der Zeven Linden: een groene speelplek. Samen met de gemeente is een ontwerp gemaakt: een tipi van wilgentakken, een zandbak met afdeknet, een haag voor wat beschutting aan de straatkant en een ondergrond van boomschors.
De zandbak met speelautootje aan de Hollandsche Tuyn had z’n beste tijd gehad. Maar wat dan? Een grasveldje, suggereerde de gemeente? Buurtbewoner Evert van Bokhorst had een beter idee: een kleine buurttuin, naar het voorbeeld van De Stuivelaar iets verderop.
Denkt u na het lezen van deze nieuwsbrief ‘Daar wil ik ook aan meedoen!’, schroom niet en benader uw actieve medebewoner. Of neem contact op met wijkmanager Peter van der Sman, die u zeker verder zal helpen.
Vrijdag 13 april kapt de gemeente twee bomen op de Nieuwkoopseweg. De bomen zijn ziek. Uit onderzoek bleek dat er geen nesten in zaten. Nog dezelfde dag willen we nieuwe essen planten op dezelfde plek.
Het digitale loket is wegens onderhoudswerk niet beschikbaar op donderdag 12 april tussen 21.00 en 23.00 uur.
De Beleidsnota Uitnodigende Ruimtelijke Ordening ligt vanaf 12 april zes weken ter inzage bij het gemeentehuis of online.
Op woensdag 18 april vanaf 18.00 uur houden NOOVA, de vereniging voor ondernemende vrouwen in Oostland is samenwerking met VNO-NCW Oostland en de gemeente Pijnacker-Nootdorp, een symposium met het thema: Uitblinken door bevlogenheid en vitaliteit.
Op donderdag 26 april van 16.00-18.00 uur bent u van harte uitgenodigd voor de oranjeborrel in ons gemeentehuis, ingang Emmastraat 165.
De wijkmanager is er voor de leefbaarheid in de wijk, zoals het groen, verkeer, spelen of veiligheid. Heeft u vragen of wilt u iets voor uw woonomgeving of medebewoners doen? Loop dan even binnen. U kunt ook buiten deze spreekuren contact opnemen: tel. 14 015.
Dit jaar verzorgt Team4Talent de koningsspelen in Pijnacker-Nootdorp. Op vrijdag 20 april zijn de spelen tussen 08.30 en 13.30 uur op Sportpark de Groene Wijdte in Pijnacker.
De economie trekt aan en de leegstand in Pijnacker Centrum loopt terug. Toch moet er blijvend gewerkt worden aan het centrum om het vitaal te houden. Ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente gaan daarom aan de slag met centrummanagement.
Locoburgemeester Van Staalduine reikte op vrijdag 6 april een Koninklijke Onderscheiding uit aan Prof. Dr. A.G. (Arnold) Vulto. De heer Vulto ontvangt de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens zijn afscheidssymposium ter gelegenheid van het feit dat hij op 28 april 2018 met pensioen gaat.
Op woensdag 18 april 2018 vanaf 18.00 uur houden NOOVA, de vereniging voor ondernemende vrouwen in Oostland is samenwerking met VNO-NCW Oostland en de gemeente Pijnacker-Nootdorp, een symposium. Bestemd voor alle ondernemers in Oostland en omgeving die het beste uit zichzelf en hun werknemers willen halen.
Laatst gewijzigd: 23-01-2017