Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Wijkgericht Werken Delfgauw - mei 2016

Logo Wijken die Werken met plaatsnaambord Delfgauw
IIn het Wijkgericht Werken zetten we ons samen met bewoners en organisaties in voor een prettige woon- en leefomgeving in elke buurt. Dit doen we met projecten en activiteiten voor en door bewoners.
Na de #Zwerfie-ochtend op 21 april jl. was er in Delfgauw nauwelijks nog zwerfvuil te vinden. Dat was te danken aan de 123 kinderen uit de groepen 5 van de Delfgauwse basisscholen. Zij staken letterlijk de handen uit de mouwen om die ochtend in de wijk zwerfvuil in te zamelen.
Maak kennis met een parade van talent van eigen bodem op zondag 29 mei. Het centrum van Delfgauw staat tijdens Jouw Delfgauw bol van optredens, demonstraties en creatieve of ontspannende workshops. Of snuffel langs de kunstwerken en kramen van actieve en creatieve dorpsgenoten.
U heeft het misschien al gemerkt: in Emerald is een aantal speelplekken verdwenen of veranderd. Zo willen we de speelplekken leuk én betaalbaar houden. Een groep ouders heeft samen met de gemeente een plan gemaakt voor de speelplekken in Emerald. Nu het plan is vastgesteld, starten de werkzaamheden.
Omwonenden waren het vrij snel eens over de inrichting van de speelplek hoek Dukaatstraat/Laan der Zeven Linden: een groene speelplek. Samen met de gemeente is een ontwerp gemaakt: een tipi van wilgentakken, een zandbak met afdeknet, een haag voor wat beschutting aan de straatkant en een ondergrond van boomschors.
De zandbak met speelautootje aan de Hollandsche Tuyn had z’n beste tijd gehad. Maar wat dan? Een grasveldje, suggereerde de gemeente? Buurtbewoner Evert van Bokhorst had een beter idee: een kleine buurttuin, naar het voorbeeld van De Stuivelaar iets verderop.
Denkt u na het lezen van deze nieuwsbrief ‘Daar wil ik ook aan meedoen!’, schroom niet en benader uw actieve medebewoner. Of neem contact op met wijkmanager Peter van der Sman, die u zeker verder zal helpen.
Het aantal verkeersslachtoffers in Nederland stijgt. Uit een analyse van de cijfers blijkt dat het aantal in de metropoolregio Rotterdam Den Haag sterker toeneemt dan in de rest van het land. Actie is nodig. Om die reden gaan de 23 gemeenten gezamenlijk aan de slag om nieuw regionaal beleid te maken.
Het gemeentebestuur wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar. Wij nodigen u uit voor onze nieuwjaarsreceptie op maandag 6 januari 2020.
De directeur-generaal van de Organisatie voor het verbod op chemische wapens (OPCW), Fernando Arias, en de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp, mevrouw Francisca Ravestein, ondertekenden de grondaankoopovereenkomst en de akte van overdracht voor het perceel waarop de OPCW haar nieuwe Centre for Chemistry and Technology (ChemTech Centre) zal bouwen.
De gemeenteraad heeft donderdag 19 december de economische visie voor de gemeente vastgesteld. Deze visie geeft richting aan het economisch beleid van de gemeente tot 2025. De visie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met ondernemers en belangenorganisaties.
Ook in 2020 heeft de WoonWijzerWinkel weer diverse acties en themadagen om uw woning duurzaam te maken.
Op 16 december 2019 heeft burgemeester Ravestein aan 25 personen, 18 volwassenen en 7 kinderen, het Nederlanderschap uitgereikt. Wij wensen hen veel geluk met hun Nederlanderschap.
Vanaf donderdag 19 december liggen twee ontwerpwijzigingsplannen en een ontwerpbesluit hogere grenswaarden voor zes weken ter inzage bij het gemeentehuis.
Iets te repareren? Zaterdag 21 december van 10.00 tot 12.00 uur is het Repair Café in Kindcentrum De Regenboog aan de Koningin Julianastraat 1 in Nootdorp.
Vandaag, 16 december, hangt de vlag uit vanwege Koninkrijksdag op 15 december. Omdat 15 december dit jaar op een zondag viel, wordt er vandaag gevlagd.
De afvalinzameling door Avalex van woensdag 25 december verschuift naar zaterdag 21 december. De ophaalronde van donderdag 26 december verschuift naar zaterdag 28 december.
Rond de feestdagen wijken de openingstijden af. Zo vervallen de avondopenstellingen op dinsdag 24 en 31 december. Beide dagen zijn we bereikbaar tot 16.00 uur.
Laatst gewijzigd: 23-01-2017