Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Wijkgericht Werken Delfgauw - mei 2016

Logo Wijken die Werken met plaatsnaambord Delfgauw
IIn het Wijkgericht Werken zetten we ons samen met bewoners en organisaties in voor een prettige woon- en leefomgeving in elke buurt. Dit doen we met projecten en activiteiten voor en door bewoners.
Na de #Zwerfie-ochtend op 21 april jl. was er in Delfgauw nauwelijks nog zwerfvuil te vinden. Dat was te danken aan de 123 kinderen uit de groepen 5 van de Delfgauwse basisscholen. Zij staken letterlijk de handen uit de mouwen om die ochtend in de wijk zwerfvuil in te zamelen.
Maak kennis met een parade van talent van eigen bodem op zondag 29 mei. Het centrum van Delfgauw staat tijdens Jouw Delfgauw bol van optredens, demonstraties en creatieve of ontspannende workshops. Of snuffel langs de kunstwerken en kramen van actieve en creatieve dorpsgenoten.
U heeft het misschien al gemerkt: in Emerald is een aantal speelplekken verdwenen of veranderd. Zo willen we de speelplekken leuk én betaalbaar houden. Een groep ouders heeft samen met de gemeente een plan gemaakt voor de speelplekken in Emerald. Nu het plan is vastgesteld, starten de werkzaamheden.
Omwonenden waren het vrij snel eens over de inrichting van de speelplek hoek Dukaatstraat/Laan der Zeven Linden: een groene speelplek. Samen met de gemeente is een ontwerp gemaakt: een tipi van wilgentakken, een zandbak met afdeknet, een haag voor wat beschutting aan de straatkant en een ondergrond van boomschors.
De zandbak met speelautootje aan de Hollandsche Tuyn had z’n beste tijd gehad. Maar wat dan? Een grasveldje, suggereerde de gemeente? Buurtbewoner Evert van Bokhorst had een beter idee: een kleine buurttuin, naar het voorbeeld van De Stuivelaar iets verderop.
Denkt u na het lezen van deze nieuwsbrief ‘Daar wil ik ook aan meedoen!’, schroom niet en benader uw actieve medebewoner. Of neem contact op met wijkmanager Peter van der Sman, die u zeker verder zal helpen.
Ook de schapen die de bermen in de gemeente begrazen hebben deze dagen last van de warmte. Uiteraard gaan de herders goed met de dieren om. Ze zorgen ervoor dat de kuddes op schaduwrijke plaatsen staan en dat er kuipen met water aanwezig zijn.
We moeten nog even geduld hebben, maar volgende week is het nieuwe Virulypad echt klaar. Na een omvangrijke reconstructie gaan het Virulypad en de Noordkade donderdag 1 augustus om 7.00 uur weer open.
In de zomervakantie hanteert Biesieklette aangepaste tijden voor haar bewaakte stallingen bij de stations Pijnacker-centrum, Pijnacker-Zuid en Nootdorp langs metrolijn E. De stallingen zijn op zaterdagen niet bemenst.
De gemeente Pijnacker-Nootdorp en Eteck Energie Bedrijven hebben op 18 juli hun handtekening gezet onder een 30-jarige concessieovereenkomst voor de levering van warmte en koude aan de nieuw te bouwen woningen en gebouwen in Park van Buijsen (Keijzershof) en Tuindershof.
Nu het warmer wordt, kun je meer ongedierte en stank bij containers krijgen. Om dit te voorkomen hebben we alvast een paar tips op een rijtje gezet om deze ongemakken zo veel mogelijk te beperken.
Door de verwachte hitte beginnen de mensen van Avalex deze week vroeger dan normaal met de grondstoffen- en afvalinzameling. Zet uw bak daarom op de inzameldag voor 7.00 uur buiten.
De komende dagen wordt het extra warm. Neem maatregelen tegen de zon en de hitte en let extra op uw kwetsbare medemens.
Van 22 tot en met 25 juli werkt de aannemer aan de N470 tussen het Tolhekplein (Pijnacker) en de Berkelseweg (Zoetermeer). Op maandag- en dinsdagavond van Pijnacker richting Zoetermeer en op woensdag- en donderdagavond van Zoetermeer naar Pijnacker.
In de wijk Ackerswoude komt een nieuwe school en mogelijk een gezondheidscentrum. Bewoners van de wijk hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de inrichting van de wegenstructuur. Een verkeerskundig bureau heeft daarom onderzoek verricht naar de verkeerssituatie rond dit gebied.
Laatst gewijzigd: 23-01-2017