Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Wijkgericht Werken Delfgauw - mei 2016

Logo Wijken die Werken met plaatsnaambord Delfgauw
IIn het Wijkgericht Werken zetten we ons samen met bewoners en organisaties in voor een prettige woon- en leefomgeving in elke buurt. Dit doen we met projecten en activiteiten voor en door bewoners.
Na de #Zwerfie-ochtend op 21 april jl. was er in Delfgauw nauwelijks nog zwerfvuil te vinden. Dat was te danken aan de 123 kinderen uit de groepen 5 van de Delfgauwse basisscholen. Zij staken letterlijk de handen uit de mouwen om die ochtend in de wijk zwerfvuil in te zamelen.
Maak kennis met een parade van talent van eigen bodem op zondag 29 mei. Het centrum van Delfgauw staat tijdens Jouw Delfgauw bol van optredens, demonstraties en creatieve of ontspannende workshops. Of snuffel langs de kunstwerken en kramen van actieve en creatieve dorpsgenoten.
U heeft het misschien al gemerkt: in Emerald is een aantal speelplekken verdwenen of veranderd. Zo willen we de speelplekken leuk én betaalbaar houden. Een groep ouders heeft samen met de gemeente een plan gemaakt voor de speelplekken in Emerald. Nu het plan is vastgesteld, starten de werkzaamheden.
Omwonenden waren het vrij snel eens over de inrichting van de speelplek hoek Dukaatstraat/Laan der Zeven Linden: een groene speelplek. Samen met de gemeente is een ontwerp gemaakt: een tipi van wilgentakken, een zandbak met afdeknet, een haag voor wat beschutting aan de straatkant en een ondergrond van boomschors.
De zandbak met speelautootje aan de Hollandsche Tuyn had z’n beste tijd gehad. Maar wat dan? Een grasveldje, suggereerde de gemeente? Buurtbewoner Evert van Bokhorst had een beter idee: een kleine buurttuin, naar het voorbeeld van De Stuivelaar iets verderop.
Denkt u na het lezen van deze nieuwsbrief ‘Daar wil ik ook aan meedoen!’, schroom niet en benader uw actieve medebewoner. Of neem contact op met wijkmanager Peter van der Sman, die u zeker verder zal helpen.
Als u eigenaar en/of gebruiker bent van een woning of een bedrijfspand, dan ontvangt u eind februari het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2018. U kunt uw belastingzaken online regelen.
Vanaf volgende week vinden er diverse grondtransporten plaats door Pijnacker. De transporten gaan ongeveer tot 2 maart duren.
Vandaag hangt de Nederlandse vlag halfstok in verband met de uitvaart van de heer R.F.M. Lubbers.
De meest actuele planning van de werkzaamheden in de Berken- en Bomenbuurt kunt u vinden op onze website. Het overzicht geeft aan wanneer en hoe lang we ongeveer in een straat bezig zijn.
Expert Pijnacker is op 5, 6 en 7 maart gesloten in verband met een verhuizing naar de passage van Ackershof.
Wat hebben ZZP'ers en starters in Pijnacker-Nootdorp nodig? Praat mee over de uitkomsten van het onderzoek tijdens de Meet en Greet op woensdag 7 maart, van 19.00 tot 21.00 uur in het Bestuurscentrum aan de Emmastraat 165 in Pijnacker.
Vanaf 15 februari 2018 geldt een nieuwe gemeenschappelijke regeling voor Avalex in de vorm van een bedrijfsvoeringsorganisatie. Met deze wijziging blijft Avalex een gemeenschappelijke regeling, maar vereenvoudigt de aansturing en besluitvorming.
Op 14 februari heeft burgemeester Ravestein aan 13 personen, waaronder 3 kinderen het Nederlanderschap uitgereikt. Wij wensen hen veel geluk met hun Nederlanderschap.
Laatst gewijzigd: 23-01-2017