Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Wijken die Werken Pijnacker - 24 februari 2017

Logo wijken die werken met plaatsnaambord Pijnacker
In het Wijkgericht Werken zetten we ons samen met bewoners en organisaties in voor een prettige woon- en leefomgeving in elke buurt. Dit doen we met projecten en activiteiten voor en door bewoners.
José van Egmond: "Wijken die werken draait om activiteiten en initiatieven in de wijk voor en door bewoners. Samen kunnen we er voor zorgen dat het fijn wonen en leven is in Pijnacker. Daarbij willen we meer dan eerst uitgaan van de eigen kracht in de wijk."
Een fiets- en voetgangerstunnel is meer dan een verbinding tussen twee wijken. Een tunnel verbindt mensen. Ook het opknappen van de tunnel blijkt mensen te verbinden. Op 19 januari kwamen zo’n elf bewoners uit Koningshof en Klapwijk en de gemeente bijeen om te praten over het opknappen van de Klaproostunnel.
Buurt & Zo aan de Julianalaan - Prins Hendrikstraat in Pijnacker is een leuke ontmoetingsplek. U kunt er terecht voor tal van activiteiten en gezelligheid: boeken uitzoeken, lezen, informatie opzoeken, mensen ontmoeten, werken, studeren, een kopje koffie drinken, gezellig eten en nog veel meer.
Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker Nootdorp, oftewel SWOP, kent u waarschijnlijk van de activiteiten voor ouderen. Maar ze doen meer. Iedereen, van alle leeftijden, kan hier terecht voor hulp bij het organiseren van activiteiten in de buurt of de wijk.
Rondom Wonen zet zich in voor een leefbare wijk. Rondom Wonen beheert ongeveer 2600 woningen in Pijnacker Centrum, Noord, Tolhek, Klapwijk, Keijzershof, Koningshof en Delfgauw. Maak kennis met sociaal beheerder Matthew Klok.
Stichting Jeugd- en jongerenwerk Midden-Holland heeft tien jongerenwerkers actief in Pijnacker-Nootdorp. In Pijnacker helpen zij jongeren in hun weg naar volwassenheid met contacten op straat, jongerenspreekuren en het meidenwerk.
Laatst gewijzigd: 24-02-2017