Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Wijken die Werken Delfgauw - februari 2017

Logo Wijken die Werken met plaatsnaambord Delfgauw
Bij Wijken die Werken zetten we ons samen met bewoners en organisaties in voor een prettige woon- en leefomgeving in elke buurt. Dit doen we met projecten en activiteiten voor en door bewoners.
Jaap van Staalduine: "In het contact tussen gemeente en bewoners staat het ‘Samen doen’ steeds meer centraal. Een goed voorbeeld daarvan is de aanpak van het speelplekkenbeleid, waarover meer in deze nieuwsbrief. Gaan we dat ook doen met afvalscheiding? In eerste instantie leek het hier niet op..."
Water en spanning; dat waren twee uitgangspunten voor de nieuwe natuurspeelplek aan de Kerkmeesterstraat. Mariska Thieme van Bureau RIS heeft het inrichtingsplan voor de natuurspeelplek gemaakt. Daarbij heeft zij rekening gehouden met de wensen van kinderen en omwonenden.
Op 28 oktober bruiste het schiereilandje bij de groenstrook aan de Kerkmeesterstraat van activiteit. Wel tweehonderd kinderen en ouders kwamen naar de partytent voor inspiratie en informatie over de geplande natuurspeelplek, die grotendeels omgeven is door water.
Liever samen zwiepen in een ‘vogelnest’ dan in je eentje schommelen. “De nieuwe speelplekken in Emerald nodigen uit tot samenspel en zijn meer gericht op grotere kinderen”, vertelt Tjeerd Warringa, medewerker Groen en Spelen bij de gemeente.
Op 29 mei 2016 alweer vond Jouw Delfgauw plaats rond het winkelcentrum. Naast demonstraties van jong dans- en taekwondotalent, mochten ook Delfgauwse koren, bands en ander muziektalent deze dag rekenen op een enthousiast publiek.
De hele wijk sprak erover, er werden petities gehouden en de kerk barstte bijna uit zijn voegen tijdens de drukbezochte informatieavonden. Het plan ‘omgekeerd inzamelen’ dat de gemeente en Avalex dit najaar presenteerden, leidde tot flink wat ophef in Emerald.
De gebouwen in Delfgauw worden steeds energiezuiniger. Afgelopen zomer zijn zonnepanelen geplaatst op het dak van sporthal Emerald. Deze leveren energie aan de sporthal en de scholen. Zelf energie besparen in uw woning? Vraag een energieadvies aan. Dat bespaart u geld, u krijgt een comfortabeler huis én u bent duurzaam bezig. Met een persoonlijk energieadvies ontdekt u de mogelijkheden!
Laatst gewijzigd: 16-02-2017