Wekelijks gemeentenieuws - 9 maart 2016

Banner nieuwsbrief gemeente berichten
In de nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
De gemeente verwijdert dit jaar 36 van de 74 paaltjes in de fietspaden in Nootdorp. Dit voorkomt kleine ongevallen van (brom-) fietsers in het verkeer. Alleen waar het echt nodig is, blijven de paaltjes in het fietspad staan.
Het viel maandenlang niet mee voor de winkels aan de Meidoornlaan in Pijnacker Noord. Door de werkzaamheden aan riool en weg waren ze lange tijd minder goed bereikbaar. Om de ondernemers/winkeliers een hart onder de riem te steken, zet de gemeente deze week Winkelcentrum Meidoornlaan én de winkeliers even nadrukkelijk in het zonnetje.
In Pijnacker-Nootdorp vinden veel mooie evenementen plaats, zoals de 12inch-race, diverse wielerrondes, avondvierdaagsen en natuurlijk de Oranjefeesten in Pijnacker en de Kermisweek in Nootdorp. Voor het evenementenseizoen 2016-2017 zijn wij op zoek naar evenementenverkeersregelaars die gedurende het gehele jaar kunnen optreden als verkeersregelaar.
Dinsdag 15 maart is er van 20.00 tot 22.00 uur een informatieavond over de bouw van levensduurgeschikte woningen in hofvorm. Deze bijeenkomst is in de raadzaal, Emmastraat 165 in Pijnacker. Dit project is een idee van inwoners van Pijnacker-Nootdorp.
De woensdagmarkt in Pijnacker breidt uit. Vanaf 2 maart duurt de markt tot ‘s middags 15.00 uur.
Wat vindt u van het groengebied in de gemeente? We willen graag weten hoe u deze gebieden ervaart en gebruikt. We horen het graag via onze enquête. Tot 31 maart kunt u deze invullen.
Sinds kort kunt u naast plastic ook metaal en drinkpakken kwijt in de verzamelcontainers in de wijk. Daarmee zijn het PMD-containers geworden. Zo kunt u uw afval duurzaam scheiden.
Pijnacker-Nootdorp biedt vrijwilligersorganisaties uit onze gemeente de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen uit het Stimuleringsfonds. De subsidie kunt u gebruiken om met vrijwilligers activiteiten te organiseren voor lokale jeugd, kwetsbare inwoners of inwoners met een beperking.

Raadsvergaderingen

De raadsvergaderingen zijn in principe altijd op donderdag. Geïnteresseerden zijn welkom. Kijk voor de agenda en stukken op de website: www.pijnacker-nootdorp.nl/gemeenteraad. U kunt de raadsvergadering ook online volgen via www.pijnacker-nootdorp.nl/raadlive.
Laatst gewijzigd: 09-03-2016