Wekelijks gemeentenieuws - 26 april 2016

Banner nieuwsbrief gemeente berichten
In de nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
Burgemeester Ravestein reikte op dinsdag 26 april Koninklijke Onderscheidingen uit aan negen inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, ter gelegenheid van Koningsdag. De volgende personen ontvingen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
Een trekker besturen op de openbare weg? Nu mag dit nog met een trekkercertificaat. Vanaf 1 juli 2016 is een rijbewijs met categorie T verplicht. Wissel uw trekkercertificaat voor die tijd om via de RDW.
Een enthousiaste groep starters ontwerpt en ontwikkelt gezamenlijk 24 woningen in Ackerswoude. Dit principe staat bekend als Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Voor het CPO 'Ik Woon Betaalbaar in Pijnacker' overhandigde wethouder Melzer onlangs de koopovereenkomst aan Bas Groothelm van projectontwikkelaar Meacasa.
Snel en gemakkelijk, thuis of onderweg, op het moment dat het u uitkomt, zaken regelen met de gemeente? Dat kan al voor een heleboel producten en diensten! Bijvoorbeeld om een uittreksel uit de Basisregistratie personen aan te vragen. Door in te loggen met uw DigiD kunt u zelf uw afspraak maken of een product aanvragen.
Op zondag 4 september vindt voor de vierde keer de Halve Marathon Oostland plaats. Naast de hoofdafstanden van 21,1 en 10 kilometer zijn er ook dit jaar weer twee kidsruns voor de jeugd.
Het Milieuplatform adviseert het college, zowel gevraagd als ongevraagd, over duurzaamheid, natuur- en milieubeleid. Het is belangrijk om inwoners, die affiniteit hebben met duurzaamheid, natuur en milieu en/of daarin deskundig zijn, bij het platform te betrekken. Iets voor u?
Wilt u de gemeente Pijnacker-Nootdorp helpen bij het verbeteren van haar dienstverlening? Wij zijn op zoek naar personen die onze digitale producten en diensten willen testen.

Raadsvergaderingen

De raadsvergaderingen zijn in principe altijd op donderdag. Geïnteresseerden zijn welkom. Kijk voor de agenda en stukken op de website: www.pijnacker-nootdorp.nl/gemeenteraad. U kunt de raadsvergadering ook online volgen via www.pijnacker-nootdorp.nl/raadlive.
Laatst gewijzigd: 26-04-2016