Wekelijks gemeentenieuws - 19 oktober 2016

Banner nieuwsbrief gemeente berichten
In de nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
De Ondernemersprijs en Belofteprijs draaien om de zoektocht naar de 'Ondernemers van de Toekomst'. Op 19 oktober zijn de nominaties bekend gemaakt: Hoeve Biesland, K.A. van Daalen en Zn en Goodstore voor de Ondernemersprijs. Zorgkwekerij Bloei, Ommekantje en Bezorggroente.nl voor de Belofteprijs. De winnaars worden woensdag 9 november bekend gemaakt op de feestelijke Ondernemersavond.
Vrijdagmiddag 28 oktober is er een inloopmiddag voor de aanleg van een natuurspeelplek in Delfgauw. Kinderen, ouders en omwonenden kunnen tussen 15.30 en 18.00 uur binnenlopen in een tent op de hoek Kerkmeesterstraat/Hoefsmidstraat in Delfgauw.
Woensdag 19 oktober kreeg wethouder Jaap van Staalduine (Beheer Openbare Ruimte) de sleutels van vier nieuwe elektrische wagens overhandigd door de heer Hans Vennix van Auto Binnenmaas (Ridderkerk). De nieuwe wagens zijn een duurzame vervanger voor vier dieselwagens aan het einde van hun technische levensduur.
Heb jij interesse in andere culturen? Heb je zin om op jouw manier mensen wegwijs te maken in onze cultuur? Misschien door samen te koken, boodschappen doen, sporten? Wordt buddy van een statushouder!
Nog dit jaar wil Van der Kooy Vastgoed starten met de bouw van het eerste bedrijfsverzamelgebouw op Boezem Oost. Deze komt naast de praktijk van dierenarts Kees Wit.
Als sinds 2014 organiseert de gemeente sollicitatietrainingen voor jongeren tot 27 jaar die op zoek zijn naar werk. De eerstvolgende serie trainingen begint op woensdag 2 november en de drie woensdagen daarop.
Het Programma Warmte-Koude Zuid-Holland werkt aan de energietransitie in deze provincie. Vandaag is het programma officieel verlengd tot januari 2018. Ook verbreedt het zich naar alle alternatieven voor aardgas, zoals all-electric, biogas, besparingsoplossingen en collectieve warmte.

Vergaderingen gemeenteraad

De gemeenteraad vergadert op 27 oktober, aanvang 20.00 uur. Begroting 2017-2020: op 25 oktober 20.00 uur is er een beeldvormende vergadering en op 8 november 19.00 uur is de besluitvormende vergadering.
De actuele agenda’s en bijbehorende stukken vindt u op pijnacker-nootdorp.raadsinformatie.nl.
U bent van harte welkom de vergaderingen bij te wonen in het Bestuurscentrum, Emmastraat 165 in Pijnacker. Via Raad Live kunt u de vergadering ook thuis volgen.
Op www.pijnacker-nootdorp.nl/gemeenteraad vindt u meer informatie over de gemeenteraad. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de griffie via griffie@pijnacker-nootdorp.nl of telefonisch 14 015.
Laatst gewijzigd: 19-10-2016

Raadsvergadering

Raadsvergaderingen beginnen om 20.00 uur, tenzij anders vermeld. U bent van harte welkom. Bestuurscentrum, Emmastraat 165, Pijnacker

Inspreken

Meldt u aan bij de griffie 015-3626976 of mail naar griffie@pijnacker-nootdorp.nl

Volg de raadsvergadering live op internet