Wekelijks gemeentenieuws - 16 juni 2016

Banner nieuwsbrief gemeente berichten
In de nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
Dinsdag 14 juni start aannemingsbedrijf KWS Infra met de volgende fase aan de Pijnackerse Poort. De werkzaamheden aan de Vlielandseweg nabij het kruispunt met de Lange Campen worden komende periode uitgevoerd.
Op vrijdag 17 juni vindt het eerste Startersspreekuur plaats. Startende ondernemers uit Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland kunnen zonder afspraak binnenlopen en vragen stellen aan ervaren ondernemers uit de regio Oostland.
“Prachtig weer om buiten te spelen, en dat op de landelijke Buitenspeeldag!”, riep wethouder Jaap van Staalduine toen hij woensdag 8 juni op de fiets stapte om een kijkje te nemen op de Schimmelpenninck van der Oyeweg in Delfgauw.
U bent zaterdag 18 juni van harte welkom tussen 11.00 en 13.00 uur in Het Witte Huis aan het Raadhuisplein in Pijnacker.
Voor veel mensen met een laag inkomen zijn schoolkosten van hun kinderen moeilijk betaalbaar. Heeft u een kind tussen de 4 en 18 jaar dat basis- of voortgezet onderwijs volgt? En heeft u een inkomen tot maximaal 130% van de bijstandsnorm? Stichting Leergeld Pijnacker-Nootdorp biedt als laatste vangnet hulp aan schoolgaande kinderen tussen 4 en 18 jaar, uit gezinnen met een laag inkomen welke door geldgebrek niet mee kunnen doen aan activiteiten op het gebied van educatie.
Zaterdag 25 juni is de feestelijke openingsdag van nieuw aangelegde natuur- en recreatiegebied De Groenzoom. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten voor kinderen en ouders. Komt u ook op ontdekkingsreis?
Op zaterdag 25 juni vinden in Den Haag diverse evenementen plaats in het kader van de Veteranendag. Ieder jaar zet de gemeente een speciale bus in om de veteranen in onze gemeente in de gelegenheid te stellen aan de Nederlandse Veteranendag deel te nemen.

Vergaderingen gemeenteraad

In juni vergadert de gemeenteraad op 2, 9, 22, 23 en 30 juni. De vergaderingen beginnen om 20.00 uur, behalve de vergadering op 30 juni: die begint om 19.00 uur.
De actuele agenda’s en bijbehorende stukken vindt u op pijnacker-nootdorp.raadsinformatie.nl.
U bent van harte welkom de vergaderingen bij te wonen in het Bestuurscentrum, Emmastraat 165 in Pijnacker. Via Raad Live kunt u de vergadering ook thuis volgen.
Op www.pijnacker-nootdorp.nl/gemeenteraad vindt u meer informatie over de gemeenteraad. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de griffie via griffie@pijnacker-nootdorp.nl of telefonisch 14 015.
Laatst gewijzigd: 16-06-2016