Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Verkeer en vervoer

Luchtfoto van de rotonde Klapwijkse Knoop Pijnacker Zuid

Bij een forse groei van inwoners en werkgelegenheid hoort een goede bereikbaarheid. Den Haag en Rotterdam zijn vanuit Pijnacker-Nootdorp in ongeveer een kwartier te bereiken, zowel per auto als met openbaar vervoer. De N470 vormt een nieuwe provinciale weg tussen Zoetermeer, Pijnacker Zuid en Delft, met een aftakking naar Rotterdam.

Wegwerkzaamheden van gemeente, provincie en rijkswaterstaat.

Gladheidsbestrijding, openbare verlichting, bereikbaarheid voor brandweer, Veilig Verkeer Nederland.

Parkeervergunningszones, gehandicaptenparkeerplaatsen, parkeren vrachtauto's, parkeergarages, parkeerschijfzones, laadpaal aanvagen.

Populaire fietsroutes, fietsvoorzieningen, preventie fietsdiefstal.

Bus en tram, buurtbus, RandstadRail.

Nieuws

Een fietsstraat is een straat, die is ingericht als fietspad, maar waarop ook auto’s als ‘gast’ zijn toegestaan en waarbij ze de fietser met beperkte snelheid kunnen passeren. Het bord ‘auto te gast’ geeft aan dat er sprake is van een fietsstraat.
Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland. Alleen al in Zuid-Holland komen elke dag bijna twintig mensen niet op hun bestemming door een ongeval onderweg.
Vanaf 2020 wordt een brug aan de Zuideindseweg vervangen. Deze brug is aan het einde van zijn levensduur en is aan vervanging toe. Het gaat om brug D17 tussen huisnummer 71 en 73.
De bussluis in de Laan van Nootdorp, tussen de Markt en de Parade, wordt de laatste tijd steeds vaker door automobilisten gebruikt als doorgaande route.
Laatst gewijzigd