Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Verkeer en vervoer

Luchtfoto van de rotonde Klapwijkse Knoop Pijnacker Zuid

Bij een forse groei van inwoners en werkgelegenheid hoort een goede bereikbaarheid. Den Haag en Rotterdam zijn vanuit Pijnacker-Nootdorp in ongeveer een kwartier te bereiken, zowel per auto als met openbaar vervoer. De N470 vormt een nieuwe provinciale weg tussen Zoetermeer, Pijnacker Zuid en Delft, met een aftakking naar Rotterdam.

Wegwerkzaamheden van gemeente, provincie en rijkswaterstaat.

Gladheidsbestrijding, openbare verlichting, bereikbaarheid voor brandweer, Veilig Verkeer Nederland.

Parkeervergunningszones, gehandicaptenparkeerplaatsen, parkeren vrachtauto's, parkeergarages, parkeerschijfzones.

Populaire fietsroutes, fietsvoorzieningen, preventie fietsdiefstal.

Bus en tram, buurtbus, RandstadRail.

Nieuws

Na overleg met scholen en de bewonersvereniging Koningshof wil de gemeente het fietsen op de voetpaden rondom de scholen in Koningshof toestaan. Tot 29 maart kunt u een reactie geven op het verkeersbesluit.
Voor de uitvoering van het werk in de Heesterbuurt in Pijnacker Noord is regelmatig het éénrichtingverkeer gewijzigd. De werkzaamheden zijn nu nagenoeg afgerond; alle verkeersborden staan weer op de juiste plaats. Aanleiding om u nog eens te wijzen op de verkeersregels die nu gelden.
De gemeente heeft een verkeersbesluit genomen voor 64 vaste oplaadlocaties, die in de toekomst gebruikt kunnen worden voor het opladen van elektrische auto’s in openbaar gebied.
De gemeente stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. We willen snel kunnen inspelen op aanvragen voor elektrische laadpalen. Daarom is nu een kaart voor de hele gemeente gemaakt met alle locaties waar in de toekomst een openbare laadplek geplaatst mag worden. Met een verkeersbesluit willen we op 64 locaties parkeerplaatsen reserveren voor het opladen van elektrische auto’s.
Laatst gewijzigd