Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Verkeer en vervoer

Luchtfoto van de rotonde Klapwijkse Knoop Pijnacker Zuid

Bij een forse groei van inwoners en werkgelegenheid hoort een goede bereikbaarheid. Den Haag en Rotterdam zijn vanuit Pijnacker-Nootdorp in ongeveer een kwartier te bereiken, zowel per auto als met openbaar vervoer. De N470 vormt een nieuwe provinciale weg tussen Zoetermeer, Pijnacker Zuid en Delft, met een aftakking naar Rotterdam.

Wegwerkzaamheden van gemeente, provincie en rijkswaterstaat.

Gladheidsbestrijding, openbare verlichting, bereikbaarheid voor brandweer, Veilig Verkeer Nederland.

Parkeervergunningszones, gehandicaptenparkeerplaatsen, parkeren vrachtauto's, parkeergarages, parkeerschijfzones.

Populaire fietsroutes, fietsvoorzieningen, preventie fietsdiefstal.

Bus en tram, buurtbus, RandstadRail.

Nieuws

De gemeente heeft een verkeersveiligheidsonderzoek gedaan. Het onderzoek geeft de gemeente een goed beeld van plekken waar de verkeersveiligheid aandacht vraagt.
In Pijnacker-Nootdorp zijn 21 rotondes. De rotondes zijn veilig ingericht. Toch gebeurt er wel eens een klein of groter ongeluk. Of je nu op de fiets zit of in de auto: rij rustig, let goed op elkaar en kijk elkaar aan als je over de rotonde rijdt! In de Themapagina staan tips over het veilig gebruik van de rotonde.
De Nieuwe Komkommerweg komt dichterbij. Nu de voorbelasting is afgerond wordt de weg tussen de Delftsestraatweg en de N470 echt aangelegd, inclusief een fietstunnel langs de N470 en een brug over de Pijnackerse Vaart. Het is de bedoeling dat de weg in de lente van 2019 af is.
Na overleg met scholen en de bewonersvereniging Koningshof wil de gemeente het fietsen op de voetpaden rondom de scholen in Koningshof toestaan. Tot 29 maart kunt u een reactie geven op het verkeersbesluit.
Laatst gewijzigd