Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Vacature: Klantadviseur

Houd jij van klantcontact en vind je het belangrijk dat inwoners, ondernemers en bezoekers door de gemeente goed geholpen worden aan de balie, via de telefoon of andere communicatiemiddelen? Dan is dit de baan voor jou! Voor ons klantcontactcentrum (KCC) zoeken we een Klantadviseur (36 uur).

Wat ga je doen?

Als klantadviseur ben jij het visitekaartje van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en draag je bij aan een positieve klantbeleving. Aan burgers en bedrijven verstrek je informatie over de gemeente en onze producten en diensten; via telefoon, receptie, e-mail, post en social media. Daarnaast maken baliewerkzaamheden onderdeel uit van deze functie. Deze lopen uiteen van afgifte van reisdocumenten en aangifte van geboorte tot aanvragen bijzondere bijstand en aanvragen van Wmo-voorzieningen.

Ons doel is om met één contactmoment de gehele vraag te behandelen. Helder krijgen wat de vraag is die wordt gesteld en met welke achterliggende bedoeling is daarom heel belangrijk. Je handelt waar mogelijk de vragen zelfstandig af en bij complexere vraagstukken zorg jij ervoor dat het bij de juiste personen of afdeling terecht komt. Je probeert dit samen met je collega’s te realiseren binnen de doelen die we onszelf hebben gesteld, zoals korte wachttijden.

Wat neem je mee?

Uiteraard is een dienstverlenend karakter iets wat goed aansluit in deze functie. Empathie, klantvriendelijkheid en het kunnen herkennen van ‘de vraag achter de vraag’ zijn dan ook onmisbare eigenschappen voor deze functie. Verder zoeken we iemand met:

  • Mbo+ werk- en denkniveau;
  • kennis van producten en diensten van een gemeente en aanverwante overheidsinstanties;
  • kennis van de specifieke delen van de wet- en regelgeving van de gemeente zoals burgerzaken en het sociaal domein;
  • ervaring in het werken met meerdere applicaties;
  • inzicht in organisatorische en functionele verhoudingen binnen organisaties;
  • minimaal 2 jaar werkervaring binnen een klantcontact omgeving, waarbij een gemeentelijke organisatie of overheidsinstelling heeft de voorkeur;
  • ervaring met het effectief inzetten van social media en staat vooraan bij het gebruik van nieuwe mogelijkheden.

Over ons team

Het team Communicatie & KCC is een flexibel, opgewekt en enthousiast team. Het bundelt zowel de communicatieadviseurs van de gemeente als de collega’s die direct klantcontact verzorgen. We staan altijd voor de klant, maar zeker ook voor elkaar klaar. Doordat je op verschillende plekken van het KCC ingezet kan worden veranderen je werkzaamheden en ook je directe collega’s per dagdeel. Het team is onderdeel van de afdeling Interne Dienstverlening.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam. De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 375 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp!

Wat bieden wij je

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 3.114,- (schaal 7 van de gemeentelijke salaristabel januari 2020). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris en een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget. We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan ontvangen wij graag je CV en je motivatie voor deze functie. Stuur je sollicitatie uiterlijk 31 december 2019 onder vermelding van vacaturenummer 2019-54 naar gemeente Pijnacker-Nootdorp via Marijke van der Lans, managementassistent: m.vanderlans@pijnacker-nootdorp.nl. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Daniëlle Schut, Senior KCC, telefoonnummer 06-11646902.