Verkiezingsposters, aanleverspecificaties

Ook voor de komende gemeenteraadsverkiezingen worden verkiezingsborden geplaatst in onze gemeente. De deadline voor het aanleveren van uw poster is vrijdag 21 januari 2022.

Om het aanleveren van uw postermateriaal zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn door Image Building onderstaande aanleverspecificaties opgesteld.

Bestandsformaat

Image Building ontvangt uw bestand graag als pdf, eps, jpg of tif met een ingesloten kleurprofiel zonder snijtekens. Zij werken met Adobe-programma’s zoals Photoshop, Illustrator, Acrobat en InDesign. Het netto formaat dat u aanlevert is 70 x 100 cm (b x h). Houdt bij beeldmateriaal vast aan ongeveer 120 dpi op ware grootte.

Kleurmanagement

Zorg dat er altijd een kleurprofiel in uw bestand zit. Wanneer dit niet het geval is, gebruikt Image Building hun kleurprofiel waardoor er kleurverschillen kunnen ontstaan. Houdt u er rekening mee dat, vanwege de aard van het materiaal (pvc), de kleurperceptie kan afwijken. Een kleur op bijvoorbeeld papier is anders. PANTONE-kleuren worden omgezet naar CMYK. Wij kunnen niet met RAL-kleuren werken. U zult dan een PANTONE-kleur moeten kiezen die overeenkomt met de RAL-kleur.

Lijstnummer en lettertype

Als u een lijstnummer vermeldt in de opmaak, dan volstaat dat in deze fase met het cijfer 0. Image Building ontvangt dan graag ook het lettertype (geschikt voor pc), zodat zij het lijstnummer kunnen wijzigen zodra deze bekend is. Na een wijziging ontvangt u ter goedkeuring per e-mail de definitieve opmaak. Als u vrijwel zeker weet wat uw lijstnummer wordt, kunt u deze vermelden in plaats van het cijfer 0. Als u geen lijstnummer vermeldt, plaatsen wij deze ook niet in de eindversie.

Aanleveren via mail

Uw digitale verkiezingsposter kunt u mailen naar verkiezingen@imagebuilding.com. Is het bestand groter is dan 10 MB? Stuur dan een link via de website www.wetransfer.com of een vergelijkbare dienst.