Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Glastuinbouw

De glastuinbouw speelt een belangrijke rol in Pijnacker-Nootdorp.

Belangrijkste werkgever

Samen met het Westland en Lansingerland vormt Pijnacker-Nootdorp de top van de glastuinbouw. Niet alleen in Nederland, maar over heel de wereld. Hierdoor is er in de regio een heel cluster aanverwante bedrijven ontstaan, zoals toeleveringsbedrijven, distributie, dienstverlening- en kennisinstellingen. De sector is dan ook de belangrijkste werkgever in onze gemeente.

Goede ligging

Door de gunstige ligging zijn belangrijke handels- en distributieknooppunten in Bleiswijk, Naaldwijk en Aalsmeer op een gemakkelijke manier te bereiken. Hierdoor kan de glastuinbouw ook in de toekomst blijven ontwikkelen. Samen vormen we het sterke internationale glastuinbouwcluster Greenport Westland-Oostland.

Innovatie

Meerlagenteelt en gebruik van aardwarmte zijn voorbeelden van vernieuwende middelen om de concurrentiepositie te handhaven en daarmee de hele sector in onze regio te versterken. Duijvestijn Tomaten is onlangs uitgeroepen tot werelds meest innovatieve bedrijf en Ammerlaan The Green Innovator levert niet alleen aardwarmte aan collega-tuinders, maar ook aan 470 appartementen in Pijnacker Noord.

Duurzame toekomst

Pijnacker-Nootdorp biedt ondernemers ruimte om te ondernemen; letterlijk en figuurlijk. Ruimte in hectare glas én ruimte om initiatieven en duurzame ontwikkelingen mogelijk te maken. Daarnaast stimuleert de gemeente de samenwerking tussen onderwijs, kennisinstituten en glastuinbouw. Zo werken we met z’n allen samen aan een duurzame toekomst van de glastuinbouw.

Laatst gewijzigd

Contactgegevens voor Ondernemers

Telefoon: 14015
E-mail: info@pijnacker-nootdorp.nl

Accountmanagers bedrijfsleven

Yvonne van Elst, Serena Mulder en Anita Monshouwer

Gebiedsmakelaar Glastuinbouw

Rob van Dijk

Projectmanager Bedrijventerreinen

Harm Renders