Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Wat is eHerkenning

E-Herkenning

eHerkenning is een efficiënte en betrouwbare dienst die de digitale herkenning van zakelijke afnemers van overheidsdiensten eenvoudig regelt. Hierdoor weten de overheidsdienstverleners precies met welk bedrijf zij zaken doen en of de betreffende persoon bevoegd is om namens het bedrijf zaken te doen met de overheid. Een eenvoudige manier van inloggen met één middel voor alle overheidsdiensten.

Wat zijn de voordelen van eHerkenning

  • Het is makkelijker: de aanvraag wordt volledig digitaal afgewikkeld. U kunt waar en wanneer u wilt uw productaanvragen doen bij alle aangesloten overheden. Daarnaast kunnen digitale aanvragen u veel papierwerk besparen.
  • Het is tijdbesparend: uw organisatiegegevens worden na de eerste aanvraag automatisch in elk nieuw formulier geplaatst. U hoeft dus alleen de aanvullende gegevens in te vullen voor het aanvragen van het product. Hierdoor hoeft u ook minder vaak onze gemeentebalie te bezoeken.

Betrouwbaarheidsniveaus

Wanneer u eHerkenning gaat aanvragen kunt u de keuze maken uit verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Een betrouwbaarheidsniveau geeft de mate van zekerheid aan dat de juiste persoon over het gebruikte middel beschikt in combinatie met de mate van zekerheid dat de gebruiker daadwerkelijk namens het bedrijf mag optreden en voor die specifieke dienst. De overheidsdienstverlener die een dienst aanbiedt, bepaalt zelf op basis van een risicoanalyse welk betrouwbaarheidsniveau vereist is voor elke specifieke dienst. Voor eenvoudige transacties volstaat betrouwbaarheidsniveau 1, voor diensten met bijvoorbeeld een frauderisico zal een hogere betrouwbaarheid vereist zijn zoals niveau 4.

Eenmalig registreren

Stel, u wilt digitaal een subsidie aanvragen bij Agentschap NL of een Verklaring Omtrent Gedrag bij het ministerie van Justitie. In die gevallen kunt u zich eenmalig online registreren bij eHerkenning. Daarna kunt u uw inloggegevens en token voor al die verschillende overheidsdiensten gebruiken.

Meer info over eHerkenning

Meer informatie over eHerkenning vindt u op de website van eHerkenning.