Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Inschrijving vanuit het buitenland

Woont u in het buitenland en wilt u in Nederland gaan wonen? Dan moet u zich binnen 5 dagen na uw aankomst in Nederland inschrijven bij de gemeente. Dat doet u persoonlijk op afspraak in het gemeentekantoor.

De gemeente moet uw identiteit vaststellen. Daarom moet u persoonlijk met uw identiteitsbewijs langskomen. Ook uw partner en minderjarige kinderen moeten persoonlijk meekomen.

Meenemen

  • Paspoort of identiteitsbewijs
  • Kopie van uw huur- of koopcontract
  • Als u die heeft: originele gelegaliseerde en vertaalde buitenlandse documenten van uzelf en van uw kinderen, zoals geboorte-, huwelijks- of echtscheidingsakten
  • Als u uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten komt: bewijs van uitschrijving

Rechtmatig verblijf

Uw verblijf in Nederland moet rechtmatig zijn. Dat houdt in dat u:

  • de Nederlandse nationaliteit heeft;
  • of de nationaliteit heeft van een land in de Europese Unie;
  • of beschikt over een geldige verblijfsvergunning.

Om te worden ingeschreven moet u tenminste 4 maanden in het komend half jaar in ons land verblijven.

Kort verblijf in Nederland

Verblijft u korter dan 4 maanden in Nederland maar heeft u wel een Burgerservicenummer (BSN) nodig? Kijk dan bij de informatie over het Register Niet Ingezetenen (RNI).

Komt u als Europese migrant alleen werken in Nederland?

Kijk dan op deze pagina van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

WhatsApp ons

06- 15 38 16 83 06- 15 38 16 83
DigiD logo zwart