Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Belastingen

Voor de uitvoering van overheidstaken is geld nodig. De gemeente Pijnacker-Nootdorp krijgt dit geld voor een belangrijk deel van de Rijksoverheid. Maar de gemeente ontvangt ook geld van burgers en bedrijven via gemeentelijke belastingen en heffingen: de lokale lasten. We kunnen niet zomaar belasting heffen, alleen die in de wet zijn genoemd.

De gemeenteraad stelt de belastingverordeningen vast. Hierin staat welke belastingen worden geheven, de tarieven en hoe deze worden berekend.

Hoeveel bent u kwijt aan lokale lasten?

Met de Lokale Lastenmeter ziet u in één oogopslag hoeveel belasting u in Pijnacker-Nootdorp betaalt. Kijk op pijnacker-nootdorp.lokalelastenmeter.nl

Welke belastingen en heffingen zijn er?

U kunt het onderstaande op uw aanslagbiljet aantreffen:

Zelf regelen

Via de online belastingbalie vindt u alle informatie over uw gemeentelijke belastingzaken. U kunt uw gegevens inzien en wijzigen. Log in met uw DigiD.

Bezwaar

Als u het niet eens bent met de vastgestelde WOZ-waarde en/of een aanslag op het aanslagbiljet dan kunt u bezwaar maken. In uw bezwaarschrift moet u aangeven waarom u het niet eens bent met een aanslag en/of met de vastgestelde WOZ-waarde.

Betalen

Als u een aanslagbiljet ontvangt dan moet u het totale bedrag betalen binnen de termijnen die op het aanslagbiljet staan vermeld. U kunt als volgt betalen:

  • Zelf overmaken door middel van internetbankieren of een eigen bankoverschrijfformulier. De betalingsgegevens staan op het aanslagbiljet vermeld.
  • Door middel van Automatische incasso. Dit is alleen mogelijk als het totale bedrag niet hoger is dan € 5.000,-.
  • Met iDEAL. Dit is alleen mogelijk als u het aanslagbiljet heeft ontvangen in uw digitale berichtenbox van MijnOverheid.nl en geen machtiging voor automatische incasso heeft afgegeven.

Als u een aanslag heeft ontvangen dan bent u verplicht deze te betalen. Alleen in een beperkt aantal uitzonderlijke situaties kan kwijtschelding worden verleend.

Bent u uw aanslagbiljet kwijt? Dan kunt u een kopie van het biljet aanvragen.