Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Belastingen

Voor de uitvoering van overheidstaken is geld nodig. De gemeente Pijnacker-Nootdorp krijgt dit geld voor een belangrijk deel van de Rijksoverheid. Maar de gemeente ontvangt ook geld van burgers en bedrijven via gemeentelijke belastingen: de lokale lasten. We kunnen niet zomaar belasting heffen, alleen die in de wet zijn genoemd.

De gemeenteraad stelt de belastingverordeningen vast. Hierin staat welke belastingen worden geheven, de tarieven en hoe deze worden berekend.

Hoeveel bent u kwijt aan lokale lasten?

Met de Lokale Lastenmeter ziet u in één oogopslag hoeveel belasting u in Pijnacker-Nootdorp betaalt. Kijk op pijnacker-nootdorp.lokalelastenmeter.nl

Welke belastingen zijn er?

U kunt het onderstaande op uw aanslagbiljet aantreffen:

De Digitale Belastingbalie: online gemak

In de digitale Belastingbalie ziet u op ieder moment van de dag hoe het staat met uw gemeentelijke belastingzaken. U ziet de actuele gegevens rechtstreeks vanuit onze belastingadministratie. Ook kunt u een aantal belastingzaken eenvoudig online regelen.

Klik op de blauwe knop Digitale Belastingbalie en log in met uw DigiD. Bedrijven kunnen inloggen met eHerkenning. U komt terecht op uw persoonlijke pagina. Hier kunt u: