Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Herinrichting Koningshof - nieuwsbrief november 2014

Banner voor de nieuwsbrief van Koningshof
Na Koningshof-Oost wordt nu in Koningshof-West de riolering vervangen en wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht. Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de herinrichting van de wijk. We informeren u over de stand van zaken, lichten onderwerpen toe en blikken vooruit.
De werkzaamheden aan fase 5 in de Rivierenlaan tussen Peizerdiep en Oosterdiep lopen op schema. Eind dit jaar zijn de werkzaamheden gereed en liggen de straten weer dicht. Vanaf november kan dan ook het groen geplant worden.
Het schetsontwerp voor de inrichting van fase 6 is gereed. Fase 6 bestaat uit de Rivierenlaan vanaf het Oosterdiep tot aan de Grevelingen. Ook de Grevelingen, Itterbeek, Linge, Merwede en de Nederrijn, behoren tot deze fase. Fase 6 is geïnventariseerd en het schetsontwerp voor de inrichting is gemaakt.
De herstructurering van Koningshof-West is opgedeeld in vijf projectdelen die stuk voor stuk worden aangepakt. Doortellend vanuit Koningshof-Oost is in Koningshof-West gestart met fase 4. Fase 5 is nu bijna gereed en fase 6 wordt voorbereid.
De openbare ruimte in Koningshof is aan de krappe kant. Net als in de eerdere fasen zal in fase 6 bijna al het bestaande groen tijdelijk verdwijnen om de nieuwe riolering aan te kunnen leggen.
Een nieuw initiatief in fase 6 is groenadoptie. Bewoners kunnen vrijwillig een stuk openbaar groen in bruikleen nemen - adopteren - en zelf onderhouden. Hiermee kunnen zij een deel van het groen in de openbare ruimte anders inrichten dan het basisgroen dat de gemeente verzorgt. Meer informatie volgt op de informatieavond van 9 december.
In de nieuwe inrichting maken we een zorgvuldige keuze tussen groen en parkeren. Dit doen we mede op basis van verkeerstellingen. In de nieuwe situatie van fase 6 zijn er meer parkeerplaatsen ingepland dan voorheen, waardoor de parkeerdruk afneemt.
Met de herinrichting wordt de wijk opgehoogd tot het oorspronkelijke niveau. In eerdere fasen ging het om een ophoging van 20 tot 45 centimeter, dit is ook weer het geval in fase 6.
In fase 6 in Koningshof ligt een speelplek in de hoek tussen de Nederrijn en Grevelingen. Deze speelplek wordt vernieuwd.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact op met projectleider Radjes Lalaram via telefoonnummer 015-362 65 29 of per e-mail via r.lalaram@pijnacker-nootdorp.nl. Ook kunt u informatie vinden op www.pijnacker-nootdorp.nl/koningshof.
Laatst gewijzigd: 21-11-2014