Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Herinrichting Koningshof - nieuwsbrief mei 2016

Banner voor de nieuwsbrief van Koningshof
Na Koningshof-Oost wordt nu in Koningshof-West de riolering vervangen en wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht. Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de herinrichting van de wijk. We informeren u over de stand van zaken, lichten onderwerpen toe en blikken vooruit.
Op dit moment is gestart met de herinrichting van fase 6. Het groen in dit gebied is gerooid en de nutsbedrijven zijn al aan het werk met het vervangen van kabels en leidingen.
Het is nu een kale bedoening in fase zes, maar dat blijft gelukkig niet zo. Na de werkzaamheden worden nieuwe bomen en ander groen weer geplant. Daarbij heeft de gemeente vooral gekeken naar variatie.
Het blijft altijd een dilemma: het aantal parkeerplaatsen versus het groen. De gemeente probeert hierin een zo optimaal mogelijke afweging te maken. Ook wensen van bewoners worden daarin meegenomen. Waar de parkeerdruk hoog is, komen straks meer parkeerplaatsen.
Met de herinrichting wordt de wijk opgehoogd tot het oorspronkelijke niveau. Net zoals in eerdere fasen gaat het in fase zes om een ophoging van 20 tot 45 centimeter.
Wilt u groen in uw straat onderhouden? Dat kan door samen met medebewoners een stukje openbaar groen - bewonersgroen - in uw straat te adopteren. Ook kunt u bloembakken plaatsen op de stoep en deze gezamenlijk onderhouden.
In fase 6 van de herinrichting van Koningshof ligt een speelplek in de hoek tussen de Nederrijn en Grevelingen. Deze speelplek wordt helemaal vernieuwd.
Met de herinrichting verdwijnt het asfalt op de Rivierenlaan. De weg wordt bestraat met klinkers.
De herstructurering van Koningshof is opgedeeld in verschillende fasen die steeds na elkaar worden aangepakt.
Stichting Kabeltelevisie Pijnacker loopt mee met de werkzaamheden en bereidt de aansluiting op een glasvezelnetwerk voor.
Het parkgebied in het midden van Koningshof en de groene rand rond Koningshof Oost (rond fase 1, 2 en 3) is niet meegenomen in de herinrichting van de wijk. De riolering ontbreekt hier immers.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie?

Neem dan gerust contact op met projectleider Fred Maas. Fred is telefonisch te bereiken op 015 362 6518 of per e-mail via f.maas@pijnacker-nootdorp.nl. Ook kunt u informatie vinden op www.pijnacker-nootdorp.nl/koningshof.
Laatst gewijzigd: 19-05-2016