Explosies Nootdorp

Zondagochtend 8 januari 2023 vond een explosie plaats bij een woning op het Burgemeester Schölvinckplein. Deze woning had burgemeester Björn Lugthart uit veiligheidsoverwegingen sinds vrijdag 23 december voor vier weken gesloten. Eerder die maand was er bij een woning in de President Kennedystraat een explosie. Uit politie-informatie bleek dat het waarschijnlijk een doelgerichte actie was, bedoeld voor een andere woning. Helaas kon de sluiting van deze woning een nieuwe explosie niet voorkomen.

Reactie burgemeester Björn Lugthart

Het is verschrikkelijk wat de bewoners in de straat hebben mee moeten maken. In de buurt was al angst na de eerste explosie en de bewoners zijn zich opnieuw rot geschrokken. Dat zij zich door dergelijke incidenten niet meer veilig voelen in hun woning vind ik niet acceptabel. Samen met de politie en het Openbaar Ministerie bespreek ik wat nodig is om de veiligheid in de straat weer terug te brengen. De woning is vanmiddag extra afgetimmerd en beplakt zodat het nog beter zichtbaar is dat de woning op dit moment niet bewoond wordt. De politie surveilleert extra in de buurt. Aanvullende maatregelen worden nog genomen. Er wordt op korte termijn een bewonersbijeenkomst georganiseerd om de bewoners te laten weten welke maatregelen nog meer worden genomen, om hun zorgen aan te horen en vragen te beantwoorden. Het is dan ook mijn hoogste prioriteit om de rust in de wijk terug te laten keren en de bewoners zich weer veilig te laten voelen.

Bewonersbijeenkomst 11 januari

Op woensdag 11 januari heeft er een bewonersbijeenkomst plaatsgevonden over de 2 explosies in Nootdorp. De vragen die die avond gesteld zijn, vind u op Q&A Bewonersbijeenkomst 11 januari 2023.