Explosies Nootdorp

In overleg met de politie en het Openbaar Ministerie heeft burgemeester Björn Lugthart besloten de sluiting van de woning aan het Burgemeester Schölvinckplein 4 vanaf 23 maart 2023 op te heffen. Naar aanleiding van de dreigingsinschatting van de politie is er geen reden deze maatregel te verlengen. Diverse bewoners hebben aangegeven dat cameratoezicht bijdraagt aan het veiligheidsgevoel. Ondanks dat cameratoezicht vanwege de dreigingsinschatting niet meer noodzakelijk is, wordt daarom het cameratoezicht wel verlengd met vier weken tot 20 april 2023.

Gebeurtenissen

In de avond van 6 december jl was er een explosie in de President Kennedystraat waarbij meerdere woningen beschadigd raakten. Gelukkig raakte niemand gewond. De politie stelde direct een onderzoek in naar de oorzaak van de explosie. Uit politie-informatie bleek dat het hoogstwaarschijnlijk een doelgerichte actie was, bedoeld voor een andere woning op het Burgemeester Schölvinckplein. Om herhaling te voorkomen en uit veiligheidsoverwegingen besloot burgemeester Björn Lugthart vrijdag 23 december de woning op het Burgemeester Schölvinckplein vier weken te sluiten.

De sluiting van de woning kon helaas niet voorkomen dat zondagochtend 8 januari 2023 toch een explosie plaatsvond bij de gesloten woning op het Burgemeester Schölvinckplein. In overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloot burgemeester Björn Lugthart om tijdelijk cameratoezicht te plaatsen in de buurt in Nootdorp waar de twee explosies plaatsvonden. Ook verlengde de burgemeester de sluiting van de woning op het Burgemeester Schölvinckplein tot 23 maart 2023.