Fietsdepot Haaglanden

In Pijnacker-Nootdorp gelden regels voor het stallen van fietsen en bromfietsen. Dit om rommelige en onveilige situaties te voorkomen. De gemeente kan uw fiets laten verwijderen als u zich hier niet aan houdt. De fiets wordt dan opgehaald en opgeslagen bij Fietsdepot Haaglanden 

Deze wettelijke regels zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV artikel 5.12).

U mag niet

  • een fiets buiten fietsenstallingen of rekken plaatsen bij winkelcentra of bij haltes van metro en tram.  
  • een fiets langer dan 28 dagen onafgebroken laten staan, waar dan ook in de gemeente.  
  • een fietswrak op de weg laten staan. Dit is een fiets met gebreken, die niet meer goed bruikbaar is. Lever zo’n fiets in bij het afvalbrengstation.

Is een stalling vol, kijk dan waar u in de directe omgeving uw fiets mag stallen. De gemeente zal geen verkeerd geplaatste fietsen verwijderen als een stalling helemaal vol zit en er in de directe omgeving ook geen mogelijkheid is een fiets te stallen.

Verwijdering na afloop van de termijn

Als een fiets niet volgens de regels is gestald, dan wordt deze gelabeld met een officieel document. Daarop staat dat u in overtreding bent. Ook staat op dit document een termijn om uw fiets alsnog volgens de regels te stallen of te verwijderen.  

Als na deze termijn nog steeds sprake is van een overtreding, dan wordt de fiets namens de gemeente verwijderd door het Fietsdepot Haaglanden. 

Onmiddelijke verwijdering

Het kan ook voorkomen dat een fiets geen termijn krijgt, omdat de fiets zo staat dat deze gevaarlijk of hinderlijk is voor het rij- en voetgangersverkeer. Op dat moment wordt de fiets direct verwijderd. Medewerkers die fietsen verwijderen kunnen zich legitimeren. Als u ziet dat iemand uw fiets wil verwijderen, vraag ze dan gerust om een legitimatie.  

Het Fietsdepot Haaglanden verwijdert maandelijks verkeerd geplaatste fietsen, fietswrakken en weesfietsen. Op www.fietsdepothaaglanden.nl kunt u controleren of uw fiets bij het depot staat.

U kunt uw fiets hier ophalen tegen betaling van de verwijderingskosten (€ 25,-). Doe dat wel snel, want het Fietsdepot bewaart fietsen maar twee weken. U kunt uw fiets alleen ophalen als u kunt aantonen dat de fiets echt van u is. Met bijvoorbeeld een passende fietssleutel of een aankoopbewijs. Ook moet u uw legitimatiebewijs laten zien.