Informatie over het coronavirus

Basisregels

 • Houd 1,5 meter afstand van anderen;
 • Was vaak uw handen;
 • Hoest en nies in uw elleboog; 
 • Klachten? Blijf thuis en laat u testen;
 • Zorg voor voldoende frisse lucht;
 • Geef elkaar de ruimte;
 • Werk thuis tenzij het niet anders kan.

Actuele informatie

Kijk voor meer informatie over het testen op het coronavirus of voor het maken van een afspraak op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen

Heeft u vragen over het coronavirus? Bel dan met het publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur).

Kijk voor de meestgestelde vragen over maatregelen rondom het coronavirus op Rijksoverheid.nl/corona.

Kijk op de website van het RIVM voor de meest actuele informatie over het coronavirus en volg de website van GGD Haaglanden.

De gemeente helpt ondernemers graag met kennis, advies en daar waar mogelijk met maatwerk. Ook zijn er een aantal lokale maatregelen getroffen.

Wilt u weten wat er in uw specifieke situatie mogelijk is of heeft u behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met één van de volgende medewerkers:

 • Hans Appel, bijstandsverlening voor zelfstandigen, tel. 14015
 • Bianca Koen-Sloos, Tozo en TONK-regeling, tel. 14015

Voor overige vragen:

 • Anita Monshouwer, accountmanager Bedrijfsleven, contactpersoon voor ondernemers in Nootdorp en Delfgauw, tel. 06-46981610 (op vrijdagen niet bereikbaar)
 • Kim van Loon, accountmanager Bedrijfsleven, contactpersoon voor ondernemers in Pijnacker, tel. 06-50990558

Bekijk het nieuws voor ondernemers.

Uitstel van gemeentelijke belastingen

Bent u ondernemer in Pijnacker-Nootdorp en wordt u getroffen door de landelijke maatregelen met betrekking tot het coronavirus? Dan kunt u voor de gemeentelijke heffingen een aanvraag doen voor een betalingsregeling op maat of uitstel van betaling. Deze mogelijkheid geldt ook voor sportverenigingen, culturele en maatschappelijke organisaties met een eigen accommodatie. Hoe u dit kunt aanvragen leest u bij het product Uitstel betaling gemeentelijke belastingen ondernemers (COVID-19).

KVK Coronaloket

Op het Coronaloket van de Kamer van Koophandel (KVK) vindt u een overzicht van alle (landelijke) ondersteuningsmaatregelen voor ondernemers. Met een regelingencheck komt u erachter of u in aanmerking komt voor bijvoorbeeld de NOW, Tozo, TVL of TONK. Ook vindt u veel gestelde ondernemersvragen.

Is uw vraag niet beantwoord? Dan kunt u bellen met het KVK Coronaloket (dagelijks tussen 8.30 en 17.00 uur). Het KVK Coronaloket is te bereiken op telefoonnummer 0800-2117.

Ondernemen en werken in coronatijd

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers, werkgevers en werknemers. Naast algemene informatie vindt u hier informatie over thuiswerken, ondersteuning bij heroriëntatie voor zelfstandige ondernemers en hulp bij baanverlies, scholing en schulden. 

MKBDoorgaan 

MKBDoorgaan.nl is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Deze landelijk werkende organisatie biedt hulp en ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) en zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) met een in de kern levensvatbaar bedrijf, maar die hulp nodig hebben om hun bedrijf gezond te houden. Het eerste gesprek is gratis. Kijk voor meer informatie op MKBDoorgaan.nl.

Stichting Ondernemersklankbord Haaglanden

Bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB) kunt u professionele ondersteuning krijgen om een dreigend faillissement te voorkomen. Ook kunt u bij het OKB terecht voor advies op het gebied van bedrijfsvoering en juridische zaken. De eigen bijdrage voor deze ondersteuning (normaal betaald u 200 euro) is tijdelijk afgeschaft.

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Ondernemersklankbord of neem direct contact op met Ondernemersklankbordgroep Haaglanden. Contactpersoon Peter Weber: e-mail peter.weber@ondernemersklankbord.nl, tel. 06-51817388.                                          

KVK Zwaar weer routewijzer

Zit uw bedrijf in zwaar weer en wilt u weten hoe u daaruit kunt komen? Maak dan gebruik van de KVK Zwaar weer Routewijzer. Met deze routewijzer analyseert u (anoniem) vier belangrijke aspecten van uw onderneming. U krijgt zicht op de levensvatbaarheid van uw onderneming, krijgt mogelijkheden aangereikt om (financiële) schade te beperken en weet direct wat u te doen staat. 

MKB Noodlijn

Veel ondernemers krijgen door de coronacrisis te maken met financiële problemen. De druk en stress die hierbij komen kijken vraagt niet alleen veel van ondernemers, maar kan ook invloed hebben op het gezin, familie of vrienden. Stichting 155 (IMK) en ondernemersorganisatie Ondernemend Nederland (ONL) bieden ondernemers daarom de MKB Noodlijn. Vindt een luisterend oor over de druk op uw persoonlijke situatie, lucht uw hart over uw gesloten zaak en krijg hulp bij de problemen waar u tegenaan loopt. De MBK Noodlijn is te bereiken via 088-9990000.

Nuttige links: