Wethouders tekenen nieuw contract voor hulp bij het huishouden

Huidige vertrouwde aanbieders blijven, nieuwe aanbieders versterken de keuzemogelijkheden voor inwoners die gebruik maken van hulp bij het huishouden. Daarvoor ondertekenden wethouder Bob van der Deijl (Sociale zaken, gemeente Pijnacker-Nootdorp) en wethouder Ankie van Tatenhove (Sociale zaken en Welzijn, gemeente Lansingerland) op woensdagochtend 21 februari, elk voor hun eigen gemeente, een nieuw contract met de aanbieders.

Ondertekenaars contract huishoudelijke hulp februari 2018

Waardering en vertrouwen

Wethouder Van der Deijl sprak in zijn openingswoord waardering uit voor de huidige aanbieders in zijn gemeente T-Zorg, Inis en Axxicom en vertrouwen in de nieuwe aanbieders Hoek Helpt, Vierstroom, Impegno en Mathilda.

“Alle huidige aanbieders zijn opnieuw gecontracteerd. Hierdoor kunnen onze inwoners hun bekende huishoudelijke hulp behouden”

aldus wethouder Van der Deijl. Wie wil overstappen, die mag dat natuurlijk wel doen.

Collega wethouder Van Tatenhove hield en pleidooi voor handhaving van de kwaliteit en een extra impuls voor signalering door hulpen in het huishouden. Het samenwerken bij de inkoop is de beide bestuurders goed bevallen. Het nieuwe contract voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland gaat in per 23 april 2018.