Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Weer twee besmetting coronavirus in Pijnacker-Nootdorp

Er zijn twee nieuwe besmettingen met het coronavirus geconstateerd in Pijnacker-Nootdorp. Het gaat om een man van in de veertig en een vrouw van in de zestig. Deze personen hebben geen relatie tot elkaar. Ze zitten met ziekteverschijnselen in thuisisolatie. Het aantal besmettingen in Pijnacker-Nootdorp is nu negen.

GGD Haaglanden is direct een contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie de personen die in thuisisolatie zitten tijdens de besmettelijke periode contact hebben gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, wordt hen gevraagd thuis te blijven en contact op te nemen met GGD Haaglanden.

Gewijzigd testbeleid

Landelijk is bepaald dat minder mensen op coronavirus worden getest. Alleen mensen van 70 jaar en ouder en mensen die klachten hebben en die kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld door hart- en longaandoeningen, worden getest. GGD Haaglanden voert een contactonderzoek rond deze kwetsbare personen uit. Het nieuwe testbeleid betekent dat er mensen zijn die mogelijk het coronavirus hebben, zonder dat dat bevestigd is met een laboratoriumtest. Er wordt vanuit gegaan dat ze het algemene advies volgen om thuis te blijven bij klachten.

Wat kunt u zelf doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

  • Was uw handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen;
  • Vermijd grote groepen;
  • Werk thuis als het kan.

Meer informatie

U kunt voor meer informatie over het coronavirus terecht op de website van het RIVM en de website Rijksoverheid.nl/corona.
Of bel met het landelijke informatienummer: 0800-1351.