Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Waterwilg afvalvrije school

Vrijdag 14 februari kwam wethouder Peter Hennevanger naar De Waterwilg om de school te feliciteren met de verlenging van het certificaat Afvalvrije school. Dit certificaat betekent dat het afval op de school goed wordt gescheiden.

Wethouder Hennevanger wijst naar certificaat Afvalvrije school dat wordt vastgehouden door schooldirecteur Zwaveling

Jong geleerd is oud gedaan

Wij zijn trots dat de leerlingen en leerkrachten hiermee een bijdrage leveren aan een beter milieu! En blij met deze ontwikkeling, want onze kinderen zijn de toekomst. Als kinderen leren afval te scheiden, is de kans groot dat zij thuis maar ook in hun latere leven afval gaan scheiden, want jong geleerd is oud gedaan.

Composteerder cadeau

Wethouder Peter Hennevanger van de gemeente Pijnacker-Nootdorp bood De Waterwilg twee apparaten aan, waarmee groente-, fruit- en tuinafval (GFT) heel snel gecomposteerd kan worden. Directeur Karin Zwaveling sprak met de leerlingenraad af dat met hen wordt overlegd waar en hoe het apparaat gebruikt gaat worden.

Voorbeeldfunctie

De Waterwilg heeft een voorbeeldfunctie voor de regio. De gemeente hecht een waarde aan voorscheiding zoals die bij De Waterwilg plaatsvindt en hoopt dat meer scholen een 'afvalvrije school' worden. Een groot compliment voor alle leerlingen en leerkrachten van De Waterwilg!

Wethouder Hennevanger reikt composteerder uit aan schoolkinderen