Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Wat doet wijkvereniging Pijnacker Noord?

Nu de renovatie van de wijk bijna klaar is, kan het bestuur van de wijkvereniging zich meer richten op andere activiteiten, zoals de sociale contacten en veiligheid in de wijk. Hieronder leest u waar de wijkvereniging zich voor inzet en waarbij zij uw hulp goed zou kunnen gebruiken.

Mannen repareren een apparaat in Repair Café

Buurtpreventie

In de zomer van 2015 zijn we samen met politie en gemeente gestart met het Buurtpreventie project. Helaas is het nodig én al erg nuttig gebleken! Meer deelnemers zou de veiligheid zeker nog vergroten. Hebt u interesse om minimaal eens in de maand mee te lopen? buurtpreventie@pijnacker-noord.nl geeft u graag alle informatie.

Sociale activiteiten

Steeds meer bewoners in Pijnacker Noord nemen deel aan de verschillende activiteiten die georganiseerd worden. Herinnert u zich het grote feest in de Parkbuurt, of heeft u al eens meegedaan aan een van de wandelingen om elkaar én de omgeving beter te leren kennen? Er is een werkgroep om allerlei activiteiten te organiseren. Doet u mee?

Repair Café

Op de eerste zaterdag van de maand organiseert een andere werkgroep een Repair Café, in basisschool De Schatkaart. Onder het motto: ‘Weggooien?Mooi niet!’ helpen vrijwilligers uit de wijk mensen met kapotte spullen om deze te herstellen. Het is er meestal druk en de koffie is lekker.

Bord bij buurttuin Pijnacker Noord

Buurttuin

In samenwerking met de gemeente en Rondom Wonen heeft een groepje bewoners een buurttuin aangelegd achter de flat aan de Cort van der Lindenlaan. De oogst viel dit jaar nog wat tegen, maar als u meehelpt wordt het volgend jaar vast een succes. Iedereen uit de buurt is welkom om te helpen met het onderhoud, het zaaien en het oogsten!

Nieuw: de buurtochtend

Naast deze acties starten we ook nog een andere: de buurtochtend. Elke derde zaterdag van de maand in basisschool De Schatkaart. U komt toch ook?

Voor al onze activiteiten zoeken we natuurlijk veel vrijwilligers!
Belangstelling? Mail naar: sociaal@pijnacker-noord.nl. Lid worden van de wijkvereniging kan ook en kost maar €7,50 per jaar.
Meer zien of weten? Kijk op www.pijnacker-noord.nl