Wandel en ontdek: wandelweekend Hof van Delfland

Op 26 en 27 september 2015 wordt het nieuwe wandelroutenetwerk Hof van Delfland feestelijk geopend met een wandelweekend.

Wandelschoen op paal waar wandelroutenetwerk op staat

Alle wandelaars van Nederland zijn van harte welkom om het uitgestrekte nieuwe wandelroutenetwerk Hof van Delfland te ontdekken! Tijdens het wandelweekend zijn 60 wandelactiviteiten georganiseerd langs het 900 km lange wandelroutenetwerk.

Programma

Het wandelweekend speelt zich af in stad én ommeland van de regio Rotterdam, Den Haag en Delft. Het leidt de wandelaar langs de mooiste plekjes van stad en land in 14 gemeenten. Zo zijn er prachtige wandelingen door natuurgebieden als de Vlietlanden en de Ackerdijkse Plassen. Ook zijn er diverse wildplukwandelingen en historische stadstochten in onder andere Den Haag en Delft. Kijk voor het programma op www.heerlijkbuiten.nl/wandelweekend. Ook de meest recente kaart van het wandelroutenetwerk vind je hier. De kaart is ook af te halen op het gemeentekantoor en in de bibliotheek.

Knooppuntensysteem

Het wandelroutenetwerk werkt volgens een 'knooppuntensysteem'. Al lopend, of via een digitale routeplanner of een app, kan iedereen zijn eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen. Vanaf medio september wijzen 540 nieuwe routepalen en 110 informatiepanelen de wandelaar de weg langs de mooiste plekjes in de regio.