Vrijwilligers gezocht voor jeugdprogramma 'de Hulpboswachter'

Als je het leuk en belangrijk vind om kinderen spelenderwijs en op een interactieve manier bij de natuur te betrekken, is dit misschien wel iets voor u..

Bloemetjes in het gras

De Hulpboswachter is een programma van Staatsbosbeheer waarbij kinderen van 7 tot 11 jaar zich voor even kunnen wanen in het dagelijks leven van een boswachter. Als gids neem je de kinderen mee de natuur in en samen help je de boswachter met allerlei klusjes. Zo gaat u samen op zoek naar planten en diertjes, maar leert u ook bomen opmeten en herkennen.

Hulpwachterdiploma

Na afloop krijgen de boswachters-in-opleiding een hulpboswachterdiploma. Staatsbosbeheer werkt met dit programma vanuit het principe ‘Hoofd, hart en handen’. Dit wil zeggen dat we tijdens de excursie de kinderen wat leren, laten beleven en iets laten doen. Het programma wordt uitgevoerd in de volgende natuurgebieden in Zuid-Holland: het Haagse Bos in Den Haag, het Bentwoud in Benthuizen, het Bieslandse Bos in Delfgauw, de Balij in Zoetermeer en het Zaanse Rietveld in Alphen aan de Rijn.

Cursus

Als u graag jeugdgids wilt worden in een (of meerdere) van onze gebieden, volgt u komend voorjaar eerst een korte opleiding van drie avonden en een dagdeel in het weekend. De cursus zal plaatsvinden op dinsdagavond 20 februari, 6 maart en 20 maart bij de werkschuur in Den Haag. De laatste bijeenkomst zal gepland worden in samenspraak met de deelnemers. Tijdens deze opleiding maakt u kennis met Staatsbosbeheer, de betreffende gebieden en geven we handvatten over hoe u kinderen enthousiast maakt voor de natuur. We bieden u de cursus kosteloos aan, maar als tegenprestatie verwachten we dat u het jaar na de cursus minstens 4 keer het programma (mee) uit gaat voeren. Mocht dit niet lukken, dan vragen wij u de kosten van de cursus te betalen (€100,-).

Meer informatie

Kijk dan voor meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/vacatures en meld je aan! Voor vragen kan je ook contact opnemen met boswachter Lieke Verhoeven op l.verhoeven@staatbosbeheer.nl