Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Voorkom een boete, bied afval op de juiste wijze aan!

Ergert u zich ook zo aan afval dat naast (ondergrondse) containers staat? Dan bent u niet de enige. De gemeente krijgt veel klachten van bewoners over vuilniszakken of grofvuil naast de containers.

Bijplaatsen afval

Een groot aantal inwoners doet zijn afval netjes in de container, maar helaas is dat voor een klein deel van de inwoners erg lastig.

Ongedierte

Afval op straat veroorzaakt niet alleen ergernis voor direct omwonenden, maar het is ook onhygiënisch en trekt ongedierte aan zoals ratten en muizen. Vanwege dit aspect en de onnodige kosten die hierdoor worden gemaakt om het afval naast de containers op te ruimen, gaan de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) net zoals de afgelopen jaren weer extra handhaven op het verkeerd aanbieden van afval.

Avalex

Het opruimen van verkeerd aangeboden afval brengt hoge kosten met zich mee. Voorkom daarom een boete door uw afval op de juiste wijze aan te bieden. Is de container vol of defect? Breng uw afval dan naar de dichtstbijzijnde container. Een volle of defecte container kunt u melden bij Avalex via 0900-0507 (lokaal tarief). Heeft u grofvuil? Maak dan een afspraak met Avalex om dit op te laten halen, of breng uw grofvuil naar de milieustraat.

Meldpunt leefomgeving

Ziet u verkeerd aangeboden afval naast de (ondergrondse) container? Maak dan een melding bij het Meldpunt Leefomgeving van de gemeente. Dit kan 24 uur per dag via www.pijnacker-nootdorp.nl/meldpunt.