Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Vijfde besmetting coronavirus in Pijnacker-Nootdorp

Er is een vijfde besmetting met het nieuwe coronavirus geconstateerd in Pijnacker-Nootdorp. Het gaat om een vrouw van in de vijftig is die in Noord-Italië is geweest. Ze zit in thuisisolatie, maar herstelt gelukkig goed.

Contactonderzoek

GGD Haaglanden is direct een contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie de personen die in thuisisolatie zitten tijdens de besmettelijke periode contact hebben gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, worden zij gevraagd thuis te blijven en contact op te nemen met GGD Haaglanden.

Alertheid

GGD Haaglanden en het RIVM blijven alert op mogelijke nieuwe besmettingen.
Mochten er nieuwe besmettingen gevonden worden, dan past de GGD hetzelfde protocol toe: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt en zijn/haar contacten. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Wat kunt u zelf doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

  • Schud geen handen;
  • Was uw handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Meer informatie

U kunt voor meer informatie over het coronavirus terecht op de website van het RIVM en de website Rijksoverheid.nl/corona.
Of bel met het landelijke informatienummer: 0800-1351.