Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Verkeersregelaars gezocht voor evenementen

In Pijnacker-Nootdorp vinden veel mooie evenementen plaats, zoals de 12inch-race, diverse wielerrondes, avondvierdaagsen en natuurlijk de Oranjefeesten in Pijnacker en de Kermisweek in Nootdorp. Voor het evenementenseizoen 2016-2017 zijn wij op zoek naar evenementenverkeersregelaars die gedurende het gehele jaar kunnen optreden als verkeersregelaar.

Inhoud functie

Tijdens evenementen begeleidt de verkeersregelaar het verkeer. Dit betekent onder meer dat automobilisten de toegang tot bepaalde wegen mag worden onthouden of dat ze naar de juiste parkeerplaats of een alternatieve route worden gewezen. Ook kan het zo zijn dat een optocht of avondvierdaagse wordt begeleid door het tegenhouden van het verkeer of het begeleiden van de deelnemers bij het oversteken.

Functie-eisen

Iedereen boven de 16 jaar kan worden opgeleid tot verkeersregelaar. Een van de belangrijkste eisen voor een verkeersregelaar is dat hij of zij sterk in de schoenen staat. Ervaring als verkeersouder, verkeersbrigadier, professioneel verkeersregelaar of agent kan uiteraard van pas komen voor deze functie.

Opleiding

Voordat u kunt optreden als verkeersregelaar moet u eenmalig een online cursus volgen. Nadat u deze cursus heeft gevolgd wordt u door de burgemeester voor één jaar aangesteld als verkeersregelaar. U bent dan bevoegd om tijdens evenementen op te treden als verkeersregelaar. De eerste keer dat u wordt ingezet zult u van de organisatie en andere verkeersregelaars nog extra informatie en aanwijzingen krijgen om uw taak goed te volbrengen.

Opgeven en/of meer informatie

Bent u enthousiast geworden en wilt u zich opgeven als verkeersregelaar? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met mevrouw A. Gebben via 14 015 of a.gebben@pijnacker-nootdorp.nl of bij afwezigheid met de heer L. Robbemond via nummer 14 015 of l.robbemond@pijnacker-nootdorp.nl.