Verkeersonderzoek rondom bedrijventerrein De Boezem

De gemeente Pijnacker-Nootdorp voert op dinsdag 27 november en donderdag 29 november 2018 een verkeersonderzoek uit rondom bedrijventerrein De Boezem op de Vlielandseweg en Katwijkerlaan. Verkeerskundig adviesbureau Mobycon doet dit met camera-observaties.

Kruising Katwijkerlaan - Boezemweg Pijnacker

De camera’s maken beelden van de verkeersbewegingen van (vracht)auto’s, (brom)fietsers en voetgangers. Er worden geen beelden gemaakt van privé-percelen, woningen en bedrijven.

Waar komen de camera's te staan?

  • Kruispunt Katwijkerlaan-Zijdeweg
  • Kruispunt Katwijkerlaan-Vlielandseweg-Nieuwkoopseweg
  • Kruispunt Vlielandseweg-Boezemweg
  • Kruispunt Vlielandseweg-Klapwijkseweg-Oostlaan
  • Zijdeweg (bij de aansluiting met bouwweg naar Lange Campen)

De camera’s zijn klein en worden bevestigd aan de lantaarnpaal die in de berm tussen het fietspad en de woningen staat.

Privacy

De camerabeelden hebben een lage kwaliteit die wel voldoende is om voertuigen, fietsers en voetgangers te kunnen onderscheiden. Nummerborden zijn niet leesbaar en gezichten zijn niet herkenbaar. De beelden worden alleen voor dit specifieke onderzoek gebruikt en niet voor andere doeleinden. Er worden met de beelden geen persoonlijke gegevens verzameld. De beelden worden niet geplaatst op een website of ander openbaar medium. De gegevens zijn afgeschermd, zodat derden geen toegang hebben tot de gegevens. Alleen de projectmedewerkers van het gespecialiseerde bedrijf en van de gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben toegang tot de beelden. Na afronding van het onderzoek worden de beelden weer verwijderd.

Oostelijke Randweg

In 2020 opent de gemeente naar verwachting de Oostelijke Randweg. Verkeer van en naar het bedrijventerrein hoeft dan niet volledig meer over de Vlielandseweg. Na opening van de Oostelijke Randweg wordt de Vlielandseweg gereconstrueerd. De gemeente doet onderzoek naar het effect van de opening van de Oostelijke Randweg op de hoeveelheid verkeer op de Vlielandseweg. Ook bekijkt de gemeente welke maatregelen zij kan nemen om het verkeer te stimuleren via de Oostelijke Randweg te rijden.