Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Verkeersbesluit voor elektrische oplaadlocaties in de hele gemeente

De gemeente stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. We willen snel kunnen inspelen op aanvragen voor elektrische laadpalen. Daarom is nu een kaart voor de hele gemeente gemaakt met alle locaties waar in de toekomst een openbare laadplek geplaatst mag worden. Met een verkeersbesluit willen we op 64 locaties parkeerplaatsen reserveren voor het opladen van elektrische auto’s.

Het gaat om plaatsen bij een laadpaal die alleen gebruikt mogen worden voor het opladen van een elektrische auto. Een laadpaal wordt pas geplaatst als inwoners uit de buurt hiervoor een geldige aanvraag doen.

Meer informatie vindt u onder Loketten > Laadpaal aanvragen

Elektrisch rijden voor iedereen

Gemeente Pijnacker-Nootdorp wil dat alle inwoners in hun eigen buurt hun elektrische auto kunnen opladen. Dit kan helaas niet voor mensen zonder parkeerplek op eigen terrein. Om elektrisch rijden mogelijk te maken voor iedereen, plaatst de gemeente openbare laadpalen. Hiervoor kunnen inwoners die elektrisch gaan rijden een laadpaal aanvragen.

Algemeen verkeersbesluit voor de hele gemeente

Het aantal aanvragen voor elektrische laadpalen neemt sterk toe. Ook de wachttijd neemt toe door de besluitprocedures. Daarom wil de gemeente met dit voorgenomen verkeersbesluit parkeerplekken aanwijzen die ingezet kunnen worden voor toekomstig elektrisch laden. Daarmee blikken we vooruit op de groeiende vraag per gebied. De verwachting is dat er tot en met 2020 nog 64 extra openbare laadpalen in de gemeente bij moeten komen. De kaart bij het verkeersbesluit toont de locaties waar nieuwe openbare oplaadpunten kunnen komen.

Maximaal twee parkeerplaatsen

Op de beoogde laadlocaties worden maximaal twee parkeerplaatsen gereserveerd voor het opladen. Dit gebeurt niet meteen. Een laadlocatie wordt pas ingericht als er uit de buurt een geldige aanvraag komt voor een nieuwe laadpaal. In eerste instantie wordt dan één parkeerplaats ingericht als laadplaats. De tweede parkeerplaats mag dan door elke auto worden gebruikt. Bij een toenemend gebruik van de laadpaal wordt ook de tweede parkeerplaats ingericht als laadplaats. Als er op 31 december 2020 nog geen laadpaal is geplaatst op een locatie, dan vervalt het verkeersbesluit voor die locatie.