Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Veel belangstelling voor Regionale Startersavond

Ruim 300 bezoekers waren woensdag 22 november bij de Regionale Startersavond. Een avond vol informatie, inspiratie en netwerken voor mensen die een bedrijf willen beginnen of net gestart zijn in Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg of Wassenaar.

Wethouders Margreet van Driel (Zoetermeer), Bob van der Deijl (Pijnacker-Nootdorp), Ankie van Tatenhoven (Lansingerland) en voorzitter regio Taco Kuiper nemen een selfie voor aanvang van de startersavond.

Het doel is om zoveel mogelijk mensen goed op weg te helpen om op volle kracht van start te gaan met hun eigen bedrijf. Bob van der Deijl, wethouder Pijnacker-Nootdorp, sprak zijn waardering uit voor de ruim 100 deelnemers uit Oostland:

“Het bruist in onze gemeentes van de initiatieven en ondernemerschap.”

Hij attendeerde de starters verder op de komende meet & greets en op de Oostlanddag op 10 oktober 2018.

Informatiemarkt, workshops en netwerken

Drie onlangs gestarte regionale ondernemers deelden hun do’s en don’ts onder begeleiding van Irma de Graaff, ondernemerscoach van Ter Zake Het Ondernemershuis. Gedurende de hele avond was er een informatiemarkt met ruim 30 standhouders. Tijdens 2 volle workshoprondes konden bezoekers een keuze maken tussen 10 verschillende workshops. Zo was er een workshop over pitchen, administratie en het maken een ondernemingsplan. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

Deskundige staat (aspirant) ondernemers te woord op de informarkt

Ondernemerscoach voor startende bedrijven

Naast de jaarlijkse starteravond is er een regionale ondernemerscoach voor startende bedrijven: Irma de Graaff. Zij helpt bij vragen, wijst de weg binnen de regio en brengt starters in contact met organisaties en bedrijven. Kennismaken kan in Ter Zake Het Ondernemershuis op Markt 3 in Zoeterneer. Meer informatie vindt u op www.klaaromteondernemen.nl.

Startersavond initiatief arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal

Taco Kuiper, voorzitter van de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal, bedankte de samenwerkende gemeenten en deelnemende organisaties voor het mogelijk maken van de startersavond. Kuiper:

“Startende ondernemers uit onze regio hebben behoefte aan informatie en advies. Dat is wel te merken aan de opkomst. Het is mooi om met elkaar aan deze behoefte te kunnen voldoen.”
Taco Kuiper, voorzitter arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal, opent de Regionale Startersavond

Foto’s: TOFfoto, Ron Jenner/Chris Lans