Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Van harte welkom in Buurt & Zo

Buurt & Zo aan de Julianlaan/Prins Hendrikstraat in Pijnacker is een fijne ontmoetingsplek. Iedereen kan er terecht voor educatie, participatie, informatie, ontmoeting, lezen, werken, studeren en zelfs gezellig te eten.

Café Werk & Zo

Café Werk & Zo organiseert er iedere drie weken een gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden en ZZP’ers. Er zijn werk- en flexplekken en een Orangebox die plek bieden aan mensen die buitenshuis willen werken of te studeren.

DOEL

DOEL is op werkdagen aanwezig en helpt mensen bij het opbouwen van een dagritme en het vinden van passende dagbesteding. Zij verzorgen onder andere een was- en strijkdienst, en elke dinsdagmiddag een koffiemiddag met heerlijke koffie met iets lekkers.

Avondmaaltijd van Ipse De Bruggen

Medewerkers van Ipse De Bruggen Maatwerk helpen op maandag- en op donderdagavond maaltijden bereiden. Iedereen kan er heerlijk eten voor een klein prijsje. Het is wel fijn als u zich vooraf aanmeldt.

Speelotheek

Speelotheek Harlekino leent elke woensdag- en zaterdagochtend speelgoed uit.

Bibliotheek Oostland

In Bibliotheek Oostland vindt u boeken, dvd’s, luisterboeken en speciale collecties voor mensen met bijvoorbeeld dyslexie, een taalachterstand of om de Nederlandse taal te leren. In de speciale leeshoek in Buurt & Zo staan tijdschriften en liggen diverse kranten die gratis te lezen zijn.

Taalhuis

Taalhuis Oostland, onderdeel van de bibliotheek, organiseert bijna dagelijks taalontmoetingen en op zondag is er een kerkelijk genootschap en worden Arabische taal lessen voor kinderen gegeven. U kunt er tal van cursussen volgen, van teken- en schilderlessen, computercursussen tot eerste hulp. Ook inburgeringcursussen worden in dit centrum gegeven.

Historisch Genootschap Pijnacker

Het Historisch Genootschap Pijnacker houdt in Buurt & Zo het plaatselijk historisch archief bij. Daaruit putten zij wekelijks materiaal voor hun tentoonstellingen in het Historisch Informatie Punt.

Participe inloopspreekuur

Participe houdt in Buurt & Zo op woensdag en vrijdag inloopspreekuur. Zij verzorgen de juridische en maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen en helpen hen bij de opbouw van een nieuw bestaan.

Website

Op de website www.buurtenzo.nl staat het actuele programma of kom een kijkje nemen. U vindt er vast een activiteit die u aanspreekt.