Sluiten
 1. stuur door
 2. bedankt
stuur door

Vacature Teamleider clusters Economie, Grondzaken en Planeconomie

Maak jij het verschil in de gebiedsontwikkeling en economie van Pijnacker-Nootdorp? Wij zoeken een Teamleider Clusters Economie, Grondzaken en Planeconomie (32-36 uur per week).

Vacature teamleider clustsers Economie, Grondzaken en Planeconomie

In deze functie bouw je niet alleen aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp, maar ook aan je carrière. Jij weet op een enthousiaste manier je team te motiveren, bent een sparringpartner voor bestuur en directie, werkt tegelijkertijd moeiteloos aan uitdagende vakinhoudelijke projecten en hebt affiniteit met gebiedsontwikkeling.

Wat ga je doen?

Binnen de afdeling Ontwikkeling geef jij leiding aan 3 verschillende teams (Cluster Economie, Grondzaken en Planeconomie) met in totaal 14 medewerkers. Zij kenmerken zich als enthousiaste professionals, die gewend zijn om zelfstandig en met veel vrijheid te werken. Als teamleider ben je het aanspreekpunt en klankbord voor medewerkers, collega's en externe partijen. Vol enthousiasme werk je samen aan de realisatie, verbetering, betrouwbaarheid en efficiency van producten en diensten (denk bijvoorbeeld aan de verbetering van de dienstverlening aan ondernemers). Naast leidinggeven ben je vakinhoudelijke bezig en zet jij je expertise in op één of meerdere taakvelden.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.756,- (afhankelijk van werkervaring en opleiding op basis van 36 uur per week; salaristabel 12);
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit kan je inzetten voor het bijvoorbeeld aankopen van extra vakantiedagen of de aanschaf van een fiets;
 • Een volledige reiskostenvergoeding via het OV;
 • Mogelijkheid tot flexibel- en thuiswerken: wij vinden de werk-privé balans erg belangrijk!;
 • Pensioenopbouw bij APB, waarbij wij als werkgever het grootste deel van je premie betalen;
 • Andere aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Persoonlijk Gezondheidsbudget en tegemoetkoming in de kosten van je zorgverzekering;
 • In eerste instantie een jaarcontract, wat, indien het van beide kanten bevalt, omgezet kan worden in een contract voor onbepaalde tijd.

Wat wij van jou verwachten:

 • Je hebt minimaal een afgeronde Bachelor of HBO-opleiding, met enkele jaren ervaring in een leidinggevende functie;
 • Je hebt een goede kennis van economie, grondzaken en/of planeconomie;
 • Je benut de kwaliteiten van je teamleden op een manier die bij ze past en stimuleert samenwerking;
 • Je bent een sterke persoonlijkheid die staat voor je medewerkers. Je durft (af en toe) nee te zeggen en denkt in kansen en mogelijkheden;
 • Je legt makkelijk verbinding met mensen en hebt ervaring met het werken in een politiek/bestuurlijke omgeving.

Over de organisatie

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwonertal toe van 55.000 naar 65.000. Dit zorgt voor het ontstaan van interessante werkzaamheden en een afwisselend takenpakket. Wonen en werken in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen, een prettige ligging in het groen en uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 375 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, korte lijnen, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling.

Over het team

De afdeling Ontwikkeling waar je onderdeel van gaat uitmaken, bestaat uit de taakvelden Projectmanagement, Civiel, stedenbouw en ondersteuning, Grondzaken, Planeconomie en het Cluster Economie (totaal ca. 50 fte). De afdeling is verantwoordelijk voor de realisatie van woningbouwprojecten, bedrijvenparken, maatschappelijke voorzieningen, infrastructurele projecten en natuur- en recreatiegebieden. Vanuit het Cluster Economie onderhouden wij contacten met het bedrijfsleven en dragen wij bij aan een goed ondernemersklimaat.