Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Vacature: Contractmanager Sociaal Domein

Bij de afdeling Sociaal Domein zoeken we een Contractmanager voor 32-36 uur per week. De contractmanager maakt en beheert contractafspraken met diverse aanbieders van diensten en producten binnen het sociale werkveld.

vacature contractmanager sociaal domein - man met boek

Wat ga je doen?

Als contractmanager ben je actief betrokken bij de contractafspraken die wij lokaal en regionaal maken met onze (preventieve) partners in het sociaal domein. Je monitort op verschillende niveaus of gemaakte afspraken worden nagekomen: onder andere op resultaat, kwaliteit, gebruik en kosten. Zo nodig onderneem je actie en stel je afspraken bij. Ook neem je op basis van vragen en signalen contact op met contractanten over de wijze van uitvoering. Met een aantal belangrijke partners onderhoud je structureel contact. Als contractmanager steek je dus zelf de handen uit de mouwen om de samenwerking te optimaliseren.

Je bent een belangrijk aanspreekpunt voor aanbieders en voor collega’s en werkt dan ook nauw samen met onze uitvoerende teams, inkoop, beleid, informatiemanagement en met toezicht en handhaving. Je neemt deel aan allerlei interne en externe overleggen en aan verschillende (multidisciplinaire) projecten. In de regio vertegenwoordig je onze visie en belangen. Daarnaast heb je, samen met collega’s van onze en andere gemeenten, de taak om de relatief nieuwe functie van contractmanager naar een volgend niveau te tillen en goed in te bedden in de organisatie.

Wat neem je mee?

Je hebt Hbo werk- en denkniveau en bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het sociaal domein, met name op het gebied van jeugdhulp en de Wmo. Je hebt minstens 1 jaar ervaring als contractmanager. Je hebt een zakelijke instelling, maar houdt daarbij oog voor wat er in de praktijk gebeurt. Je bent daadkrachtig, resultaatgericht en bent in staat jezelf een weg te vinden in het complexe speelveld van gemeenten en aanbieders.

De gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 360 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken.

Het team

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit twee teams: het team Participatie (werk & inkomen, leerplicht) en het team Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo, schuldhulpverlening, jeugdhulp).
Daarnaast zijn er overkoepelende werkzaamheden binnen de afdeling: juridische advisering, applicatiebeheer en control. Als contractmanager behoor je tot dit overkoepelende team. Je werkt nauw samen met het management en de controller van de afdeling, maar ook met de collega’s van team Maatschappelijke Ondersteuning die de voorzieningen van derde partijen toekennen.

Wij bieden

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.406,- (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel januari 2020; als gevolg van het cao-akkoord stijgt dit salaris tot oktober 2020 met twee procent). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget ter hoogte van 17,05% van je brutosalaris. Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, flexibele werktijden, goede mogelijkheden om thuis te werken en volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer.

We bieden in eerste instantie een jaarcontract. Bij goed functioneren en ongewijzigde organisatieomstandigheden is er zicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met afdelingshoofd Monique van Waardenberg via 06-22246819. Voor vragen over de procedure kan je terecht bij Aleta Kerklaan via a.kerklaan@pijnacker-nootdorp.nl of het telefoonnummer 14015.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 8 december 2019. Stuur je sollicitatie onder vermelding van nummer 2019-45 naar a.kerklaan@pijnacker-nootdorp.nl.