Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Uitkomsten burgerpeiling

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp voelen zich thuis en veilig in hun buurt. Dit is de uitkomst van de Burgerpeiling van juni 2017.

De Nederlandse gemeenten hebben de website www.waarstaatjegemeente.nl ontwikkeld. Daar vindt u allerlei statistische informatie over alle gemeenten. Steeds meer gemeenten tonen op deze website ook de meningen van burgers over het opereren van de gemeente, het woon- en leefklimaat, het welzijn en de gezondheid. Om hierover ook voor Pijnacker-Nootdorp te kunnen rapporteren op waarstaatjegemeente.nl, heeft de gemeente in juni 2017 een burgerpeiling uitgevoerd.

De resultaten

In vergelijking met andere gemeenten met 50.000-100.000 inwoners, zijn de inwoners van Pijnacker-Nootdorp relatief tevreden over de leefomgeving, eigen gezondheid en de dienstverlening van de gemeente!
Hoewel de gemeente beter scoort dan vergelijkbare gemeenten op de relatie gemeente – inwoners, zijn er ook kritische geluiden over het toezicht op naleven van regels door de gemeente, het luisteren naar de mening van inwoners en het flexibel opstellen als dat nodig is. De inwoners willen dat de gemeente hen meer bij plannen betrekt. Dat is precies waar de gemeente aan werkt en al toepast in tal van projecten en waarvoor nieuwe online tools worden ontwikkeld.

Meer weten? Lees het hele rapport: