Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Twee nieuwe besmettingen coronavirus in Pijnacker-Nootdorp

Een echtpaar van in de 50 jaar uit Pijnacker-Nootdorp is besmet met het nieuwe coronavirus. Dit is gisteravond vastgesteld na laboratoriumonderzoek. Het echtpaar heeft contact gehad met een patiënt die het coronavirus heeft. Ze zitten met ziekteverschijnselen in thuisisolatie, maar zijn aan de beterende hand.

detail coronavirus

Naast het stel uit Pijnacker-Nootdorp zijn ook een veertiger uit Leidschendam-Voorburg en een zeventiger uit Den Haag besmet met het nieuwe coronavirus. Twee eerdergenoemde patiƫnten uit Den Haag zijn inmiddels hersteld. In totaal zijn er nu acht besmettingen met het virus in regio Haaglanden.

Contactonderzoek

GGD Haaglanden is direct een contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie de personen die in thuisisolatie zitten tijdens de besmettelijke periode contact hebben gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, worden zij gevraagd thuis te blijven en contact op te nemen met GGD Haaglanden.

Alertheid

GGD Haaglanden en het RIVM blijven alert op mogelijke nieuwe besmettingen.
Mochten er nieuwe besmettingen gevonden worden, dan past de GGD hetzelfde protocol toe: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiƫnt en zijn/haar contacten. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Wat kunt u zelf doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

  • Schud geen handen;
  • Was uw handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Meer informatie

U kunt voor meer informatie over het coronavirus terecht op de website van het RIVM en de website Rijksoverheid.nl/corona.
Of bel met het landelijke informatienummer: 0800-1351.