Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Technisch probleem productie paspoort en id-kaart

Bij de productie van paspoorten en id-kaarten heeft zich een technisch probleem voorgedaan. Het gaat om paspoorten en ID-kaarten die zijn aangevraagd in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018. Deze reisdocumenten blijven geldig. U kunt hier gewoon mee reizen. Via Rijksoverheid kunt u controleren of vervanging noodzakelijk is.

Reisdocumenten uitgegeven in april, mei en juni

Het gaat om paspoorten en identiteitskaarten (ID-kaarten) die zijn uitgegeven in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018. Bij de productie van een beperkt aantal paspoorten en ID-kaarten heeft zich een technisch probleem voorgedaan. Hierdoor kan het zijn dat één van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt.

Gevolgen

Deze reisdocumenten blijven geldig. U kunt hier gewoon mee reizen. Het kan zijn dat het poortje bij een elektronische grenscontrole op bijvoorbeeld een vliegveld niet open gaat. U kunt dan uw reisdocument laten controleren door een grensbewaker. Of naar de normale balie voor de controle van uw reisdocument.

Zelf controleren

Mensen in Nederland met een reisdocument met een uitgiftedatum in april, mei of juni 2018 krijgen een brief van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid.