Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Spoorwerkzaamheden metro E

Van zaterdag 22 tot en met donderdag 27 juli zijn er werkzaamheden aan het spoor van metro E. De stations Nootdorp en Leidschenveen vervallen tijdens de werkzaamheden. Metro E rijdt gesplitst in twee delen tussen Slinge en Pijnacker Centrum en tussen Forepark en Den Haag Centraal. De HTM verzorgt vervangend vervoer tussen Pijnacker Zuid en Forepark (bus 32) en tussen Pijnacker Zuid en Den Haag Centraal (bus 33, spits van maandag t/m donderdag).

Halte met tram van Metrolijn-E in Pijnacker

Kijk voor alle haltes van bussen 32 en 33 in de folder of op www.ret.nl/omleidingen

Reisadviezen

  • Reizigers vanuit Rotterdam, met een bestemming verder dan Pijnacker Centrum richting Den Haag: stap op Pijnacker Zuid over op bus 32 voor alle tussenliggende metrostations tot Forepark of op bus 33 (maandag t/m donderdag tijdens de spits) om direct door te reizen naar Den Haag Centraal.
  • Reizigers vanuit Den Haag met als bestemming Pijnacker Zuid: stap bij Den Haag Centraal Station op bus 33 (alleen van maandag t/m donderdag tijdens spitsuren). Of neem bij de stations Den Haag Centraal tot en met Leidschendam-Voorburg Metro E of HTM tram 3 en 4 naar halte Forepark en stap daar op bus 32 naar station Pijnacker Zuid.
  • Bus 32 stopt bij halte Leidschenveen alleen in de richting Den Haag. Reizigers uit Leidschenveen met bestemming richting Rotterdam: stap bij bushalte Leidschenveen op bus 32, deze rijdt via Forepark naar Pijnacker Zuid.
  • Bus 32 rijdt vanaf Forepark niet naar Leidschenveen, maar naar Nootdorp. Reizigers vanuit Den Haag met bestemming Leidschenveen: neem tram 3 of 4 richting Zoetermeer naar halte Leidschenveen.

Laatste bus

Let op! De laatste pendelbus van Forepark naar Pijnacker Centrum vertrekt om 0.30 uur.
De laatste metro E rit die aansluiting biedt op de laatste pendelbus vertrekt om 0.17 uur van Den Haag CS en komt om 0.25 aan op Forepark.
Heb je de laatste pendelbus naar Pijnacker Centrum gemist, reis dan met de metro E terug naar Den Haag CS of naar Den Haag Laan van NOI om met de NS naar Rotterdam te reizen.

Kosten in- en uitchecken pendelbussen

Reizigers met een reisproduct dat uitsluitend bij de RET geldig is, hoeven in de pendelbuslijnen 32 en 33 en in HTM tram 3 en 4 niet in en uit te checken. Reizigers, die op saldo reizen, of met een regionaal of landelijk geldig abonnement of reisproduct, checken wel in en uit bij het vervangend busvervoer van de HTM.