Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Sollicitatietraining voor jongeren tot 27 jaar

Als sinds 2014 organiseert de gemeente sollicitatietrainingen voor jongeren tot 27 jaar die op zoek zijn naar werk. De eerstvolgende serie trainingen begint op woensdag 2 november en de drie woensdagen daarop.

Tijdens de training komen vijf fasen van het solliciteren aan bod: een Elevator Pitch maken, een CV samenstellen, vacatures zoeken, reageren op een vacature en het sollicitatiegesprek. De trainers zorgen ervoor dat jongeren hun eigen kwaliteiten kunnen benoemen en daar voorbeelden bij kunnen geven zodat ze net die stap extra kunnen zetten. Op die manier staan ze sterker in gesprekken met werkgevers en hebben een realistischere kijk op wat past en wat niet past, zodat ze beter weten waar hun kansen liggen.

Oefengesprek

In de laatste training krijgen de kandidaten een oefengesprek met een matchmaker van het Werkgeversservicepunt. Ook wordt gebruik gemaakt van de brochure ‘Succesvol solliciteren’ die de gemeente daartoe heeft ontwikkeld. Jongeren die deelnemen geven aan dat ze veel nuttige informatie krijgen, dat ze hun vaardigheden vergroten en dat ze helemaal zijn voorbereid om in gesprek te gaan met werkgevers en zichzelf te presenteren.

Aanmelden

Elke training duurt van 9.30 tot 12.00 uur. Aanmelden kan via jongerencoach@pijnacker-nootdorp.nl