Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Richtlijnen afhalen en bezorging maaltijden

In de Noodverordening Covid-19 van de Veiligheidsregio Haaglanden staat dat eet- en drinkgelegenheden gesloten moeten zijn. Voor afhaal- en bezorgservices zijn aanvullende richtlijnen opgesteld.

Voor klanten geldt altijd

  • Vermijd drukte;
  • Zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat;
  • Neem uw consumptie mee naar huis (niet ter plaatse opeten).

Houd de actuele mededelingen van de Rijksoverheid in de gaten.

Richtlijnen voor ondernemer

  1. Een traditioneel afhaalrestaurant waar niets ter plaatse geconsumeerd kan worden, mag openblijven. De etenswaren moeten verpakt worden meegenomen. Vermijd drukte: wacht bij voorkeur buiten en laat niet teveel klanten tegelijk binnen.
  2. Restaurants met een apart afhaalgedeelte met een eigen in- en uitgang, los van het restaurant: In het afhaalgedeelte mag niets worden geconsumeerd. Het restaurant wordt niet betreden bij afhalen. Het afhaalgedeelte mag openblijven. Het restaurantgedeelte moet dichtblijven.
  3. Een restaurant waar ook kan worden afgehaald, maar voor het afhalen moet het restaurant worden betreden (het afhalen is dus in het restaurant): Dit is niet toegestaan. Voor deze categorie geldt punt 4.
  4. Een restaurant dat een bestelling buiten (voor de deur) aanneemt, telefonisch of via internet etc, en het buiten ingepakt overhandigd aan de klant (de klant komt dus niet binnen): Dit is toegestaan.
  5. Counter/loketverkoop. Deze mogen openblijven. Hiervoor geldt dat alles verpakt moet worden verkocht om het thuis op te eten.